DEVETA GODINA PROJEKTA „KULTURA TURIZMA“

Blog Single

Turističkazajednica grada Zagreba u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje već 9. godinuza redom organizira projekt „Kultura turizma“, gdje se sustavnom edukacijomučenika srednjih škola, kojima turizam i ugostiteljstvo nisu primarni predmeti,nastoji podići svijest o vlastitom gradu te upoznati mlade s turističkim,kulturnim i prirodnim potencijalima Zagreba. Tako će, u subotu, 16. ožujka2019., u 10:00 sati, u okviru sajma Place2go finalno predstavljanje projekata održati:

Ekonomska škola 

Prehrambeno-tehnološka škola

Tehnička škola

Gimnazija Lucijana Vranjanina

VII. gimnazija

Također, tijekom trajanja sajma škole će na štanduKultura turizma prezentirati svoje radove i suvenire koje su pripremile tijekomtrajanja projekta. 

Podsjećamo, „Kulturaturizma“ projekt je koji je TZGZ započela u akademskoj godini 2010./2011. Ovimprojektom mlade se nastoji uključiti u sudjelovanje u programima zaštite okoliša i životne sredine, podizanja kvaliteteživljenja, očuvanja etnološkog, povijesnog i kulturnog naslijeđa, podizanjarazine gostoljubivosti te stvaranja klime dobrodošlice, što bi dugoročnotrebalo ostaviti traga na zagrebačkom turizmu te gospodarskom razvoju gradaZagreba. Svake godine, tijekom jednosemestralne izvannastavne aktivnosti,učenici odabranih zagrebačkih srednjih škola imaju zadatak, u dogovoru svoditeljima projekata, osmisliti i realizirati „projekte“ s turističkomtematikom.

Projekt„Kultura turizma“ kroz teorijsku i praktičnu edukaciju mladih ima za cilj poboljšatipercepciju grada Zagreba kao turistički atraktivne destinacije, stvoritisvijest o postojanju odgovornosti u ponašanju prema gradu i turistima, ali ipodići razinu razumijevanja o tome da su svi lokalni stanovnici, a samim time iučenici, značajni dionici uspješnosti Zagreba kao turističke destinacije.

Share this Post:

Sponzori / Pokrovitelji 2019

Sponzori

Novosti