Program sajma

 1. Na pozornici Arene Zagreb sajam će za poslovne subjekte svečano otvoriti predstavnici grada i ministarstva turizma

 1. Sudionici panelice, predstavnici institucija u turizmu, vlasnici hotela, predstavnici banaka i telekomunikacijskih kompanija, pokušat će odgovoriti na pitanje jesmo li uopće spremni za cjelogodišnji turizam i kakvi su trendovi u turizmu koji utječu na produljenje sezone. Što gost traži u kontinentalnom dijelu Hrvatske, a što na obali? Tko nam dolazi u Hrvatsku, investiramo li dovoljno u turizam i što je gostima najvažnije pri odabiru destinacije i hotela? Sudionici panela su Ivo Bašić, glavni tajnik Ministarstva turizma, Iva Puđak Mihajlović, voditeljica Odjela za PPS, PCE i EU fondove, Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije, Antonia Urlić, pomoćnica direktora Sektora za turizam HGK, Radmila Kovačević, turistička novinarka Večernjeg lista, Ivan Srakovčić, predstavnik Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela i Zagorka Mintas, direktorica Upravljanja poslovnim odnosom za klijente poduzetničkog bankarstva Zagrebačke banke.

 1. Vlasnici obiteljskog smještaja ili oni koji to planiraju postati neće propustiti predavanje apsolutnog autoriteta na tom području. Anamarija Cicarelli i sama je vlasnica obiteljskog smještaja, autorica nekoliko knjiga o malim iznajmljivačima i osnivačica Interliga, prvog savjetovališta za obiteljski smještaj u Hrvatskoj. Često ističe kako je osim ulaganja u kvalitetu obiteljskog smještaja iznimno važno ulagati u dodatne sadržaje poput bazena, jacuzzija, teretane, wellnessa, najma bicikala te posebne atraktivne programe. Kaže kako će na popunjenost obiteljskog smještaja utjecati i kvalitetna prezentacija, ali i Internet marketing. No, vrlo je važna i ponuda same destinacije, jer ma koliko obiteljski smještaj bio kvalitetan, pojedinac sam ne može ništa napraviti. Sve su to važne karike uspješne prodaje smještajnih kapaciteta.

 1. Hoćemo li ikada moći primijeniti svojstva elementarnih čestica u makro svijetu? Putovati prečicama kroz prostorno-vremenski kontinuum? Ovladati putovanjem kroz vrijeme? Što je to uopće vrijeme? Doživljavaju li ga elementarne čestice na isti način kao i mi "veliki"? Je li putovanje kroz prostor i vrijeme već moguće u turizmu? Na sva ta pitanja pokušat će odgovoriti sudionici ove panelice – Nebojša Subanović, eminentni meteorolog i fizičar, Domagoj Jakopović Ribafish, omiljeni gastrobloger, Vera Jergović iz Tvrđave kulture Šibenik, Roko Živković, iz zagrebačkog Muzeja iluzija…

 1. 15:45 EWallet ponuda, tvrtka m-Start March 17th at 15:45

  Uskoro više informacija...

 1. 16:00 Otvaranje sajma za građanstvo March 17th at 16:00

  Ulaz na sajam je besplatan

 1. Nova obiteljska destinacija i novi koncept maloprodajne zabave u Parku Delta Po. Priroda, kultura, umjetnost, šoping za odmor po mjeri.

 1. Uz Bali imate ćete priliku upoznati i druga atraktivna odredišta u indonezijskom arihipelagu kao što su: jezero Toba (Sjeverna Sumatra), Belitung (Bangka Belitung), Tanjung Lesung (Banten), otoke Seribu ( Jakarta), hram Borobudur (Centralna Java), planinu Bromo (Istočna Java), Mandalika Lombok (Zapadna Nusa Tenggara), otoke Komodo (East Nusa Tenggara), Nacionalni park Wakatobi (Jugoistočni Sulawesi) i Morotai (Sjeverni Maluku). Sva ova mjesta nude svoje najbolje atrakcije u nautici, planinama, zelenilu, umjetnosti, kulturi i baštini, wellness-u i zabavi, tehnologiji, avanturi i istraživanju, gradskom životu, kulinarstvu te sportu.

 1. Turistička agencija FOSCROT TRAVEL za vrijeme održavanja Međunarodnog sajma turizma PLACE2GO provodit će nagradnu igru naziva "Nova godina na Zanzibaru". Nagrada se sastoji od punog aranžmana u trajanju od 7 dana za 1 osobu, a sa svim plaćenim troškovima putovanja.

 1. Snimite selfie s venecijanskim maskama te objavite na svojim društvenim profilima uz hastag #Place2Go DeltaPo. Na kraju dana odabire se najbolja slika a pobjednik nagrađuje majicom DeltaPo.

 1. Odigrajte nagradnu igru na štandu i osvojite Adventure paket u Dubrovniku.

 1. Ispunite kupon, uđite u izvlačenje i osvojite cjelodnevni wellness.

 1. Odigrajte nagradnu igru i osvojite 2x polupansion u novom Hotelu Jama**** s posjetom Postojnske jame.

 1. Dođite na štand, ispunite kratki obrazac i osvojite 1 godišnju obiteljsku ulaznicu i 5 dnevnih obiteljskih ulaznica. Izvlačenje je u nedjelju u 17 h na štandu.

 1. Fotkajte se bilo gdje na sajmu uz hashtag #place2go 2017 #place2gofair i #ideaputovanja. Redakcija magazina će odabrati najkreativniju fotku koja osvaja put za dvoje u Toskanu.

 1. Zauzmi pozu, fotkaj se najluđe što znaš, uploadaj sliku public na svoj Facebook koristeći SnapTap aplikaciju, sakupi što više lajkova i osvoji put u Indoneziju.

  Uvjete nagradnog natječaja provjerite ovdje.

  *Natjecatelji koji koriste autolikeove će biti diskvalificirani

 1. Fotkaj se na photo boothu, objavi fotku na Instagramu i Facebooku uz #place2gofair, #place2go2017 i #turkishairlines, budi najkreativniji i osvoji dvije avio karte za bilo koju svjetsku destinaciju do koje leti Turkish Airlines

 1. 11:00 Robert Knjaz: S koledžicom po svijetu March 18th at 11:00

  Poznata televizijska ličnost provest će nas kroz svoje zgode, nezgode i avanture koje je doživio tijekom brojnih putovanja.

  Snimku predavanja pogledajte ovdje.

 1. Moderni putnik ne može svoje putovanje zamisliti bez suvremenih pomagala: kreditne kartice koje, kako znamo, često spašavaju na putovanju, smartphoneovi koji su danas nepresušan izvor informacija koje su se ranije mogle naći samo kod vodiča i putničkih agencija... puno toga što ste ranije morali obaviti prije puta, danas možete u hodu, „online“ riješiti i tako svom putovanju dodati još više avanturizma.

  Snimku predavanja pogledajte ovdje.

 1. Moja priča je sljedeća: upoznala sam frajera preko Instagrama, pa sam umjesto 2 tjedna na putu ostala 2 mjeseca. Kako sam Amerikanca naučila autostopirati te sam ga odvela u Sjeverni Irak, a kako je on mene naučio planinariti u planinama Turske? Sve to i još ponešto poslušajte na mom predavanju.

  Snimku predavanja pogledajte ovdje.

 1. 13:45 Nastup plesne skupine Apsardhe March 18th at 13:45

  Indijski klasični ples Kathak i Bollywood ples

 1. 14:00 Putoholičari: Road Trip po Africi March 18th at 14:00

  Kroz fotografiju, video i priču Putoholičari vas vode na jedno od njihovih posljednjih putovanja, i to u Afriku – Južnoafrička Republika, Namibija, Bocvana i Zambija. Za početak ćemo krenuti na sam jug Afrike do Južnoafričke Republike u grad Cape Town gdje će nam srušiti priču o najopasnijem gradu na svijetu. Vožnja kroz Namibiju, od najstarije pustinje svijeta do obale gdje se pustinja sudara s oceanom, vožnja obalom kostura do jednog od najvećih nacionalnih parkova Etosha gdje ćemo vidjeti slonove, žirafe, lavove, geparde. Zatim ćemo skoknuti u Bocvanu gdje ćete saznati zašto su završili na policiji, a kasnije skoro i u zatvoru. Posjetit ćemo deltu Okavango koja je jedna od najvećih na svijetu, a nalazi se u unutrašnjosti kontinenta, nacionalni park Chobe s preko 50 000 slonova, pješke proći granicu sa Zambijom kako bi posjetili Viktorijine slapove i provozati se rijekom Zambezi na jednom od najboljih raftinga na svijetu.

  Snimku predavanja pogledajte ovdje.

 1. 15:00 Dora Pandora: Šeik, baby Šeik March 18th at 15:00

  Moje ime je Dora. Nisam zlatareva kći, ali sam Hrkačevo zlato. Mamino isto. Rođena sam u Zagrebu 28.11.1985. u znaku vatrene strjelice, mada bih prije rekla Amorove, jer od kad znam za sebe, sve se u mom životu vrti oko ljubavi… Pronalazim je u svemu, a ponajviše u putovanjima! O njima također volim i pisati na svom blogu Dora Pandora. Znaš zašto? Jer moj omiljeni citat kaže: „Pisci vide svijet drugačijim. Svaki glas koji čuju, svako lice koje vide, svaka ruka koju dotaknu – može postati tvornica priča.“ Na listi želja nalazi se cijeli svijet, no jedna stanica me se posebno dojmila… Dubai! Tamo me otpratila turistička agencija Atlas, a što sam tamo sve doživjela, ispričat ću vam na svom putopisnom predavanju u sklopu međunarodnog sajma turizma PLACE2GO u Zagrebu.

  Snimku predavanja pogledajte ovdje.

 1. Prijavite se na štandu Croatia Airlinesa za nagradni natječaj i dođite na pozornicu u predviđenom terminu. Bacite najdalje svoj avioncic i osvojite dvije aviokarte za Bukurešt, Oslo, Stockholm ili Helsinki.

 1. Ukrašavanje tijela je sveprisutno na našem planetu, ali koliko daleko su spremne neke kulture/narodi ići da bi naglasili svoju ljepotu, da bi se svidjeli nekome, da bi privukli osobu suprotnog spola ili čak zastrašili neprijatelja. Ekstremni načini ukrašavanja tijela kao što su urezivanje i stvaranje ožiljaka, umetanje ploča u usnu, brušenje zubi samo su dio onog što se u pojedinim plemenima radi da bi pojedinci zaslužili status u svom društvu. Ukrašavanje tijela je često sastavni dio ceremonije npr. inicijacije šamana kao i izricanje zahvalnosti dobrim duhovima...

  Snimku predavanja pogledajte ovdje.

 1. Plesna točka na pozornici između zanimljivih predavanja

 1. Kanari su jedna od najpoznatijih europskih destinacija gdje su valovi dovoljno veliki i za najbolje surfere. Kohola Surf kamp omogućuje nezaboravno iskustvo svima koji žele postati surferi. Čut ćete nešto o samim Kanarima kao popularnoj turističkoj destinaciji, a i o zgodama i nezgodama novopečene surferice.

  Snimku predavanja pogledajte ovdje.

 1. Predavanje se odnosi se na moje netom završeno, dvomjesečno putovanje Vijetnamom, Mjanmarom, Kambodžom i Tajlandom. Naslov aludira na privlačnost ovog prostora, doslovno i zbog vrlo jednostavnog i pristupačnog načina transporta bilo kojim prijevoznim sredstvom kao i izuzetne gostoljubivosti ljudi na koje sam putem nailazio. Fokus priče je na susretima s ljudima, lokalcima, putnicima, prijateljima, indokineskim “gastarbajterima” u Europi te relativno novijem fenomenu koji bi se mogao etiketirati “iseljeništvom” s ovih prostora u Indokini.

  Snimku predavanja pogledajte ovdje.

 1. Turistička agencija FOSCROT TRAVEL za vrijeme održavanja Međunarodnog sajma turizma PLACE2GO provodit će nagradnu igru naziva "Nova godina na Zanzibaru". Nagrada se sastoji od punog aranžmana u trajanju od 7 dana za 1 osobu, a sa svim plaćenim troškovima putovanja.

 1. Snimite selfie s venecijanskim maskama te objavite na svojim društvenim profilima uz hastag #Place2Go DeltaPo. Na kraju dana odabire se najbolja slika a pobjednik nagrađuje majicom DeltaPo.

 1. Odigrajte nagradnu igru na štandu i osvojite Adventure paket u Dubrovniku.

 1. Ispunite kupon, uđite u izvlačenje i osvojite cjelodnevni wellness.

 1. Odigrajte nagradnu igru i osvojite 2x polupansion u novom Hotelu Jama**** s posjetom Postojnske jame.

 1. Dođite na štand, ispunite kratki obrazac i osvojite 1 godišnju obiteljsku ulaznicu i 5 dnevnih obiteljskih ulaznica. Izvlačenje je u nedjelju u 17 h na štandu.

 1. Fotkajte se bilo gdje na sajmu uz hashtag #place2go 2017 #place2gofair i #ideaputovanja. Redakcija magazina će odabrati najkreativniju fotku koja osvaja put za dvoje u Toskanu.

 1. Zauzmi pozu, fotkaj se najluđe što znaš, uploadaj sliku public na svoj Facebook koristeći SnapTap aplikaciju, sakupi što više lajkova i osvoji put u Indoneziju.

  Uvjete nagradnog natječaja provjerite ovdje.

  *Natjecatelji koji koriste autolikeove će biti diskvalificirani

 1. Fotkaj se na photo boothu, objavi fotku na Instagramu i Facebooku uz #place2gofair, #place2go2017 i #turkishairlines, budi najkreativniji i osvoji dvije avio karte za bilo koju svjetsku destinaciju do koje leti Turkish Airlines

 1. Moj je životni moto "samo opušteno", a moja najveća ljubav i najbolji način da uživam u životu je upravo čudesni podvodni svijet kojeg sam upoznao ronjenjem u većini svjetskih mora te na najzahtjevnijim lokacijama. Indonezija je moja velika strast i izazov te joj se često vraćam, a upravo kroz ronjenje imao sam priliku upoznati i ljude, njihove svakodnevne rituale i običaje te biti dio indonezijske kulture.

  Snimku predavanja pogledajte ovdje.

 1. Oduvijek sam znala da ću puno putovati. Od kad sam bila sasvim mala djevojčica. Danas sam mama dvije male djevojčice i život mi se svodi uglavnom na to da razmišljam tko je piškio, tko je kakio i sretna sam ako se uspijem sjetiti kad sam se zadnji put počešljala. Ali nekada, ne tako davno, bila sam divlja i slobodna, jahala deve i slonove, osvajala glečere i morske dubine, hodala pustinjama i džunglama, trčkarala bosa i raščupana karipskim plažama, super elegantna vodila luksuzne loungeove dubajskih hotela i u kargo hlačama uživala u afričkim sutonima. Neobičan je bio moj put. Od odvjetničke kancelarije i novinarske stolice u Zagrebu, do vlasnice ronilačke škole na Karibima, preko luksuznih hotela Dubaija, do bosanskih ćevapa i makedonske žolte usred Afrike. Oduvijek sam željela takav život, ali na kraju ni sama ne znam kako se sve to, što sam ja proživjela, dogodilo jednoj običnoj curi iz predgrađa male kaotične zemlje na brdovitom Balkanu. Vjerojatno samo zato sto sam to jako željela, a negdje sam pročitala da kad nešto zaista želite cijeli će se svemir uroti da to zaista i dobijete. Moja priča je svjedočanstvo da je to zaista istina.

  Snimku predavanja pogledajte ovdje.

 1. Kao i mnogim putnicima, jedini doticaj s Engleskom dosad nam je bio London. No, ovo smo proljeće odlučili preskočiti London i istražiti ostatak zemlje te proveli 11 prekrasnih dana na road tripu po njezinom južnom i zapadnom dijelu.

  Snimku predavanja pogledajte ovdje.

 1. Tehnologija svakim danom sve više napreduje, a u ovom projektu je iskorištena Skype tehnologija za uživo javljanja ljudi iz gradova i država koje se obrađuju na satu geografije. Predavači preko Skype tehnologije i kamere hodaju gradom, drže predavanje učenicima te pokazuju najpoznatije znamenitosti određenoga grada. Dosad su učenici „uživo“ imali priliku upoznati: Dubai (Ujedinjeni Arapski Emirati), Chicago (Sjedinjene Američke Države), Dublin (Irska), Vancouver (Kanada), Rio de Janeiro (Brazil), Sydney (Australija), Lagos (Nigerija), Kampala (Uganda), Pariz (Francuska), London (UK), Peking (Kina), Johannesburg (Republika Južna Afrika) i još mnoge gradove i lokacije.

  Snimku predavanja pogledajte ovdje.

 1. 15:00 Panel: U avanturu s djecom March 19th at 15:00

  Jesu li djeca na putu teret ili veselje? To je pitanje na koje pokušavamo dati odgovor kroz panel u kojem će sudjelovati više mama i tata i njihovi mali putnici. Čuti ćemo iz dječjih usta što ih sve veseli na putovanjima, čega se boje, što im je bilo najljepše. Roditelji će dati korisne savjete i pokušati razuvjeriti sve one koji se boje povesti dijete u nepoznato. Pokušati ćemo doći do zajedničkih zaključaka i poslati zajedničku poruku.

  Snimku izlaganja pogledajte ovdje.

 1. Prijavite se na štandu Croatia Airlinesa za nagradni natječaj i dođite na pozornicu u predviđenom terminu. Bacite najdalje svoj aviončić i osvojite dvije aviokarte za Bukurešt, Oslo, Stockholm ili Helsinki.

 1. Nakon što je desetljećima bio zatvorena zagonetka, Myanmar se u posljednjih nekoliko godina otvorio putnicima, otkrivajući sve svoje draži. Iako hvata korak s razvikanim susjednim turističkim tigrovima, kao što su Tajland, Vijetnam ili Kambodža, još uvijek nije preplavljen hordama turista, još uvijek je mističan i prilično jeftin. Poslušajte priču o spektakularnoj dolini hramova Bagana, o ribarima jezera Inle, o mostovima Mandaleya i živahnim barovima Yangona.

  Snimku predavanja pogledajte ovdje.

 1. 17:00 Ella Dvornik: Avanture i anegdote March 19th at 17:00

  Elline avanture iz cijeloga svijeta!

  Snimku predavanja pogledajte ovdje.

 1. 18:00 Boris Štromar: Croatia Full of Stars March 19th at 18:00

  Više od 70 % stanovnika Europe više ne može vidjeti Mliječni put i većinu zvijezda. Hrvatsko primorje još uvijek nema mnogo svjetlosnog onečišćenja, a posjetitelji vrlo često komentiraju ljepotu zvjezdanog neba. Poslušajte radi čega je astronomski turizam u svijetu sve veći trend te uz atraktivne autorske astrofotografije saznajte što Hrvatska može ponuditi posjetiteljima te koje su najbolje lokacije za už ivanje u zvijezdama.

  Snimku predavanja pogledajte ovdje.

 1. Turistička agencija FOSCROT TRAVEL za vrijeme održavanja Međunarodnog sajma turizma PLACE2GO provodit će nagradnu igru naziva "Nova godina na Zanzibaru". Nagrada se sastoji od punog aranžmana u trajanju od 7 dana za 1 osobu, a sa svim plaćenim troškovima putovanja.

 1. Snimite selfie s venecijanskim maskama te objavite na svojim društvenim profilima uz hastag #Place2Go DeltaPo. Na kraju dana odabire se najbolja slika a pobjednik nagrađuje majicom DeltaPo.

 1. Odigrajte nagradnu igru na štandu i osvojite Adventure paket u Dubrovniku.

 1. Ispunite kupon, uđite u izvlačenje i osvojite cjelodnevni wellness.

 1. Odigrajte nagradnu igru i osvojite 2x polupansion u novom Hotelu Jama**** s posjetom Postojnske jame.

 1. Dođite na štand, ispunite kratki obrazac i osvojite 1 godišnju obiteljsku ulaznicu i 5 dnevnih obiteljskih ulaznica. Izvlačenje je u nedjelju u 17 h na štandu.

 1. Fotkajte se bilo gdje na sajmu uz hashtag #place2go 2017 #place2gofair i #ideaputovanja. Redakcija magazina će odabrati najkreativniju fotku koja osvaja put za dvoje u Toskanu.

 1. Zauzmi pozu, fotkaj se najluđe što znaš, uploadaj sliku public na svoj Facebook koristeći SnapTap aplikaciju, sakupi što više lajkova i osvoji put u Indoneziju.

  Uvjete nagradnog natječaja provjerite ovdje.

  *Natjecatelji koji koriste autolikeove će biti diskvalificirani

 1. Fotkaj se na photo boothu, objavi fotku na Instagramu i Facebooku uz #place2gofair, #place2go2017 i #turkishairlines, budi najkreativniji i osvoji dvije avio karte za bilo koju svjetsku destinaciju do koje leti Turkish Airlines

Sponzori / Pokrovitelji 2018