Turistička zajednica grada Zagreba u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje već 9. godinuza redom organizira projekt „Kultura turizma“, gdje se sustavnom edukacijom učenika srednjih škola, kojima turizam i ugostiteljstvo nisu primarni predmeti,nastoji podići svijest o vlastitom gradu te upoznati mlade s turističkim,kulturnim i prirodnim potencijalima Zagreba. Tako će, u subotu, 16. ožujka 2019., u 10:00 sati, u okviru sajma Place2go finalno predstavljanje projekata održati:

Ekonomska škola 

Prehrambeno-tehnološka škola

Tehnička škola

Gimnazija Lucijana Vranjanina

VII. gimnazija

Također, tijekom trajanja sajma škole će na štandu Kultura turizma prezentirati svoje radove i suvenire koje su pripremile tijekom trajanja projekta.

Podsjećamo, „Kultura turizma“ projekt je koji je TZGZ započela u akademskoj godini 2010./2011. Ovim projektom mlade se nastoji uključiti u sudjelovanje u programima zaštite okoliša i životne sredine, podizanja kvalitete življenja, očuvanja etnološkog, povijesnog i kulturnog naslijeđa, podizanja razine gostoljubivosti te stvaranja klime dobrodošlice, što bi dugoročno trebalo ostaviti traga na zagrebačkom turizmu te gospodarskom razvoju grada Zagreba. Svake godine, tijekom jednosemestralne izvannastavne aktivnosti, učenici odabranih zagrebačkih srednjih škola imaju zadatak, u dogovoru svoditeljima projekata, osmisliti i realizirati „projekte“ s turističkom tematikom.

Projekt „Kultura turizma“ kroz teorijsku i praktičnu edukaciju mladih ima za cilj poboljšati percepciju grada Zagreba kao turistički atraktivne destinacije, stvoriti svijest o postojanju odgovornosti u ponašanju prema gradu i turistima, ali i podići razinu razumijevanja o tome da su svi lokalni stanovnici, a samim time i učenici, značajni dionici uspješnosti Zagreba kao turističke destinacije.