A JOURNEY THROUGH THE WORLD IN ONE PLACE

Stories and guests from all continents

WITH MORE THAN 200 EXHIBITORS AND 16 000 VISITORS

With interactive content and interesting lectures of famous travel writers

A JOURNEY THROUGH THE WORLD IN ONE PLACE

Stories and guests from all continents

WITH MORE THAN 200 EXHIBITORS AND 16 000 VISITORS

With interactive content and interesting lectures of famous travel writers

About fair

All information about fair: workhours, location, how to reach a fair hall

B2B Friday Registration

Sign up for B2B Friday via Place2go app

List of exhibitors 2020

All exhibitors in one place, search by booth numbers, countries, categories

Booking of booth

Find out the prices and how to book a booth

Speakers 2020

The famous travel writers and bloggers will share with visitors their stories in their own unique and fun way

Putoholicari
Putoholicari

Putoholicari will again tell us one of their travel stories – this time we are going to Easter Island, which we also know by the name of Rapa Nui – where Branko and Iva hung out with the famous and mysterious Moai.

Slobodan Tomic
Slobodan Tomic

There are few people who have recentrly visited and spent ome time in Syria – but Slobodan Tomic had the occasion to spend a few weeks in a country with many questions and misteries.

Jurica Galić Juka
Jurica Galić Juka

Pasionate traveler and photographer whose life story is truly fascinating. He started traveling, as he admits, as a football fan. Travel created a fascination with various places, people and their stories … and photography.

Neno Jurjevic
Neno Jurjevic

Neno Jurjevic is a true citizen of the world and a travel enthusiast who lives to meet new destinations, people and cultures. In order to travel, he took various jobs around the world. In this way he was able to travel to incredible number of countries …

Agenda 2019

The schedule of events on the stage and stands of exhibitors with the exact schedule and brief description

Petak
2021-05-14
Pozornica
Subota
2021-05-15
Pozornica
Nedjelja
2021-05-16
Pozornica
Pozornica
Pozornica
Pozornica
Orijentacijski dio programa s uputama korištenja PLACE2GO aplikacije image
10:00
Orijentacijski dio programa s uputama korištenja PLACE2GO aplikacije

Orijentacijska sesija poslužit će za upoznavanja sudionika s programom koji ih čeka, kao i s osnovnim informacijama o sajamskoj aplikaciji i tehničkim stavkama organizacije sajma

Svečano otvaranje sajma uz pozdravne govore image
11:00
Svečano otvaranje sajma uz pozdravne govore

Svečano otvaranje sajma PLACE2GO uz pozdravne govore

Panel: Održivi turizam i održivost turističkog razvoja image
12:00
Panel: Održivi turizam i održivost turističkog razvoja

Iznimno izražena sezonalnost receptivnog turizma u Hrvatskoj generira društvenu i prirodnu neravnotežu što čini sve djelatnosti vezane uz turizam sezonskog tipa teško ekonomski održivima. Često pribjegavamo rješenjima koja kompromisno nerijetko dugoročno štete lokalnoj zajednici i eko-sustavima. Koji su primjeri iz Hrvatske koji mogu poslužiti kao primjeri održivog razvoja turizma, koji su mehanizmi njihovog promišljanja, ostvarenja, provedbe i promocije, nastojati će prikazati panelisti. Uvodna je prezentaciju Vukovarsko-srijemske županije.

Sudionici:

Mirko Martinović, prof., pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, samoupravu i opće poslove Grada Otoka.

National Geographic Hrvatska, Hrvoje Prčić, glavni urednik časopisa

Panel: Hrvatska – destinacija zdravlja i zdravstvenog turizma image
13:00
Panel: Hrvatska – destinacija zdravlja i zdravstvenog turizma

Zdravstveni turizam u Hrvatskoj je stvarnost, iznimno održivog modela receptivnog turističkog poslovanja, a projekti promocije, umrežavanja i razvoja sve uspješniji. Gdje je Hrvatska u svjetskoj mapi zdravih destinacija, kako zdravstvena situacija u svijetu i destinaciji, a kako ponuda zdravstvenih usluga utječe na izbor putnika i turistički promet, a što korisničko iskustvo znači za ukupnost poslovanja u turizmu zdravlja.

Sudionici:

Poliklinika Bagatin (EPIC), Ognjen Bagatin, direktor

TZ Zagrebačke županije, Ivana Alilović, direktorica

Poliklinika Duduković, Dr. Duduković

Sensa, Izabela Vrtar, glavna urednica

Prezentacija i razgovor: Turizam 4.0 image
14:00
Prezentacija i razgovor: Turizam 4.0

Turizam budućnosti događa se sada. Oblici turističkih sadržaja i djelatnosti koje u našem receptivnom obliku pansionskog turizma nemamo u fokusu kao dijelove turističke djelatnosti raznolikiji su i razvijeniji nego ikada. Konačno, Hrvatska postaje lider u regiji turizma i u receptivnom, ali i emitivnom kontekstu. Što u kontekstu tog dvosmjernog razvoja turističke djelatnosti imaju događanja, aplikacije i platforme za upravljanje događanjima, novi trendovi optimizacije turističkog prometa zajedničko s razvojem turizma i turističke djelatnosti u Hrvatskoj otkriti će nam govornici u temi TURIZAM 4.0.

Sudionici:

EVENTIM, Damir Vranić, direktor

RTL Music, Danko Stefanović, direktor

Premijerno prikazivanje dokumentarnog filma America’s Musical Journey image
16:00
Premijerno prikazivanje dokumentarnog filma America’s Musical Journey

America’s Musical Journey u 40 minuta prati glazbenika Aloe Blacca koji istražuje početke američke glazbene scene te posjećuje gradove s bogatom glazbenom kulturom, kao što su New Orleans, Chicago, Nashville, Miami, New York City i brojni drugi. Kroz film ćete imati priliku vidjeti početke jazza, bluesa, countrya, soula i rock&rolla. Narator filma je Morgan Freeman. Film je kreirao MacGillivray Freeman Film u suradnji s BrandUSA, američkim udruženjem za promociju SAD-a kao turističke destinacije. Više o filmu možete pronaći na linku. Voditelj odnosa s javnošću pri BrandUSA organizaciji, Peter Dodge, će nam se pridružiti na prikazivanju filma, a ranije tijekom dana će biti na sajmu te će se rado sastati s predstavnicima turističkih agencija i novinarima.

Domagoj Jakopović Ribafish: RokOtok – plivamo dalje! image
11:00
Domagoj Jakopović Ribafish: RokOtok – plivamo dalje!

Rokotok je projekt koji je nastao kao ispunjenje obećanja svom pokojnom sinu da će zajedno obići svih 50 nastanjenih hrvatskih otoka. Poznati novinar, profesor geografije i svjetski putnik Domagoj Jakopović Ribafish već godinu dana ljeti pliva od otoka do otoka i povezuje djecu i roditelje pričom o značenju i ljepoti putovanja, ekologije i važnosti kvalitetno provedenog slobodnog vremena. Do sada je preplivao 17 otoka, ovog ljeta kreće po još 17 i to u akvatoriju Srednjeg Jadrana (Šibenik i Zadar).

Mija Dropuljić: Zašto baš Gruzija? Jer je tako nestvarno lijepa. I još uvijek posve netaknuta (powered by LOT Polish Airlines) image
13:00
Mija Dropuljić: Zašto baš Gruzija? Jer je tako nestvarno lijepa. I još uvijek posve netaknuta (powered by LOT Polish Airlines)

Za novinarku i travel blogericu Miju Dropuljić bila je potrebna samo jedna fotografija zbog koje je odlučila posjetiti Gruziju i tijekom svog putovanja proći 2.300 km. Doznajte što je sve putem otkrila…

 

Nastup indijskih plesačica image
13:45
Nastup indijskih plesačica

Nastup indijskih plesačica – orijentalni plesni ansambl Apsaradhe

Damir Vujnovac: Kurdistan, srce na cesti! image
14:00
Damir Vujnovac: Kurdistan, srce na cesti!

Kurdi, koji žive kao jedan narod u četiri države, Damira su ugostili 2019. u planinskom selu Bolbar, na granici Irana s Irakom. Gotovo netaknuta priroda, gostoljubivi ljudi i svakodnevni izazovi prelaženja krnjih visećih mostova, planinarenja i spavanja iznad štale, trovanja hranom te nadrealni slučajni susreti ispleli su novu priču koju će podijeliti s vama. Zrnce iranskog dragulja Esfahana bonus je uz priču.

Debela Barbara, Take.you.to i Click4chic: Po svijetu s Jungle Tribeom image
15:00
Debela Barbara, Take.you.to i Click4chic: Po svijetu s Jungle Tribeom

Na panelu koji sponzorira turistička agencija Jungle Tribe nastupit će 3 popularne influencerice koje će nam ispričati svoja iskustva s dalekih i egzotičnih destinacija – Bali, Sri Lanka, Maldivi i Kolumbiija svima su poželjne destinacije za neka buduća putovanja… kako su ih vidjele i kako su se u aranžmanu Jungle Tribea provele Debela Barbara, Take.you.to i Click4chic… saznajte na sajmu!

Sandi Cenov: Zgode i nezgode prekaljenog motorista image
16:00
Sandi Cenov: Zgode i nezgode prekaljenog motorista

Popularni Sandi obožava slobodno vrijeme provoditi na motoru. Ljubitelj je brzine i adrenalina, a na sajmu će nam pokušati objasniti zašto se na motoru osjeća toliko slobodno i ispunjeno.

Putoholičari: S Brankom i Ivom na misteriozni Uskršnji otok image
17:00
Putoholičari: S Brankom i Ivom na misteriozni Uskršnji otok

Iva I Branko Krčmar, poznatiji kao Putoholičari, prošle su godine putovali Južnom Amerikom i jedna od zemalja koju su posjetili je bio i Čile. Na ovogodišnjem Place2go ispričat će nam priču o djelu Čilea kojeg smo često gledali na fotografijama, gledali dokumentarce, ispričat će nam priču o jednom od najizoliranijih mjesta na svijetu. Idemo daleko u Tihi ocean, idemo na misteriozni Uskršnji otok. Što su saznali o glavama / kipovima, pod nazivom Moai, čega još ima na otoku, kako uopće doći tamo i još na mnoga pitanja o Uskršnjem otoku odgovorit će nam popularni Putoholičari.

Program Veleposlanstva Indonezije image
10:45
Program Veleposlanstva Indonezije

Nastup Ansambla gamelana Jaman Suara i polaznika tečaja indonezijske glazbe gamelan pri Indonezijskom kulturnom centru 

Nastup tradicionalnog plesa Yapong 

Nastup plesne grupe Team Sayantik 

Panel:  Patagonija – raj za ambiciozne putnike (Ana Soldo, Petar Dučić, Dario Rocco, Jadri Apostolov) image
12:00
Panel: Patagonija – raj za ambiciozne putnike (Ana Soldo, Petar Dučić, Dario Rocco, Jadri Apostolov)

Južna Amerika hit je destinacija! Misteriozna, raznolika, živopisna, ponekad opasna, a ponekad rasplesana i razigrana. Na sajmu ćemo se baviti zahtjevnijim dijelom kontinenta, i to iz perspektive iskusnih putnika koji su navikli na teže uslove i koji znaju uživati u divljoj prirodi.

Neno Jurjević: Van turističkih ruta Latinske Amerike image
13:00
Neno Jurjević: Van turističkih ruta Latinske Amerike

Neno Jurjević, pravi je građanin svijeta i zaljubljenik u putovanja koji živi za upoznavanje novih destinacija, ljudi i kultura. U 2019. posjetio je Surinam, posljednju na listi od 35 UN zemalja Sjeverne i Južne Amerike u kojoj još nije bio. Putovanje je trajalo oko 22 mjeseca u razdoblju. Pričat će o nekim manje posječenim destinacijama i kulturnim raznolikostima naroda i plemena u Haitiju, Gvajani, Nikaragvi, Venecueli, Saint Vincentu… čut ćemo brojne anegdote tijekom rada na poslu fotografa i rafting vodiča u Costa Rici, na Karibima… Nekim “škakljivim” situacijama po getima Latinske Amerike…

Nastup indijskih plesačica image
13:45
Nastup indijskih plesačica

Nastup indijskih plesačica – orijentalni plesni ansambl Apsaradhe

Slobodan Tomić: Sirija – zvijer u ljepotici image
14:00
Slobodan Tomić: Sirija – zvijer u ljepotici

Sirija je ljepotica u kojoj još obitava zvijer sukoba i uništenja, ali ta zvijer je izranjavana i na pragu smrti. Mediji i dalje nesvjesno plasiraju izopačene slike u svijet, neuspješno gurajući u ponor tu istu ljepoticu, zaboravljajući da je ona u isto vrijeme i ratnica. Nema tu klišea. Sirija je ratnica koja ponosno nosi svoje ožiljke. Sirija je majka neslomljivog duha, nemilosrdna prema onima koji objavljuju rat, otvorenog srca prema onima koji dolaze u miru…Slobodan je u Siriji proveo 12 dana 2019. godine i dolazi nam rasvijetliti brojne misterije.

Jurica Galić Juka: Černobil – turistička destinacije ili ne? image
15:00
Jurica Galić Juka: Černobil – turistička destinacije ili ne?

Iz Splita nam dolazi Jurica Galić Juka – strastveni putnik i fotograf čija je životna priča uistinu fascinantna. Putovati je počeo, kako sam priznaje, kao nogometni navijač. Na gostovanjima se stvorila fascinacija mjestima, ljudima i njihovim pričama… te fotografijom. Talent i ljubav prema fotografiji toliki su da su Jukin rad prepoznali poznati svjetski časopisi, poput National Geographica, a održao je i niz samostalnih izložbi fotografija… Fenomenalnim na fotkama na sajmu vodi u misteriozni Černobil. Juka odlazi u Černobil sa svojim prijateljima iz udruge “TheMladichi” početkom 2018. godine, taman godinu dana prije nego je lokacija postala popularna. Kako je “zona isključenja” izgledala prije turističke popularnosti nakon popularnog  HBO serijala “Černobil”, te ima li opasnosti i kako se ponašati u “zoni”, saznajte na predavanju.

Slaven Škrobot: Putovanjem protiv stereotipa – u kolicima na vrh svijeta image
16:00
Slaven Škrobot: Putovanjem protiv stereotipa – u kolicima na vrh svijeta

Slaven Škrobot je s 23 godine doživio nesreću zbog koje je završio u kolicima, no to ga ne sprječava u namjeri da putuje i uživa u životu. Kako izgleda njegovo putovanje? S kim najčešće putuje? Nosi li više ili manje prtljage nego ostali putnici? Koliko mu pomaže lokalno stanovništvo koje upoznaje na svojim putovanjima? Slaven će nam ispričati svoju jedinstvenu priču te nas uvjeriti da, kad su putovanja u pitanju, ništa nije nemoguće!

Dušan Bućan i Boris Veličan: Konjima do Crnog mora image
17:00
Dušan Bućan i Boris Veličan: Konjima do Crnog mora

Dva prijatelja, producent i putopisac Boris Veličan te glumac i avanturist Dušan Bućan odlaze na put konjima od Zagreba do Crnog mora. Vraćanje je to usluge Dušanu, koji obožava konje, a ne podnosi pješaćenje, za to što se pridružio Borisu na putovanju pješice od Zagreba do Sahare prije nekoliko godina. Nakon ukupno 15 sati jahanja, Boris se penje na konja i zajedno s Dušanom odlazi u avanturu života.

Select date to see events.

Articles

ZigZag prvi integrirani hotel mijenja ime u Irundo

ZigZag prvi integrirani hotel mijenja ime u Irundo

ZigZag prvi integrirani hotel mijenja ime u Irundo ZigZag mijenja ime u Irundo. Mlada domaća tvrtka uspješno je, u samo sedam godina, postavila standarde u novoj generaciji smještaja u Hrvatskoj i tako stala uz bok sličnim inozemnim kompanijama na zapadnim tržištima i...

DEVETA GODINA PROJEKTA „KULTURA TURIZMA“

DEVETA GODINA PROJEKTA „KULTURA TURIZMA“

Turistička zajednica grada Zagreba u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje već 9. godinuza redom organizira projekt „Kultura turizma“, gdje se sustavnom edukacijom učenika srednjih škola, kojima turizam i ugostiteljstvo nisu primarni predmeti,nastoji podići...

VISITORS ABOUT US

Travel is my passion, and the fair is an ideal opportunity to learn firsthand all about he destinations I plan to visit ...

Barbara Barišić

2019-10-22T21:12:42+00:00

Barbara Barišić

Travel is my passion, and the fair is an ideal opportunity to learn firsthand all about he destinations I plan to visit ...
I often travel, but at the fair I first tried the virtual tour and I was delighted how it looked realistic. But I will continue to travel anyway...

Dag Marković

2019-10-22T21:14:55+00:00

Dag Marković

I often travel, but at the fair I first tried the virtual tour and I was delighted how it looked realistic. But I will continue to travel anyway...
Place2go is always a good opportunity to socialize with other tourism lovers and travelers. Chiefly I am looking forward to hear by travel writers and their adventures which are always fun.

Iva Glamuzina

2019-10-22T21:16:03+00:00

Iva Glamuzina

Place2go is always a good opportunity to socialize with other tourism lovers and travelers. Chiefly I am looking forward to hear by travel writers and their adventures which are always fun.