U petak 8. travnja svečano je otvoren 9. po redu Međunarodni sajam turizma PLACE2GO

Uz prisustvo mnogobrojnih uzvanika iz Hrvatske i regije, te predstavnika diplomatskog kora mnogobrojnih stranih ambasada u Republici Hrvatskoj, svečano je otvoren 9. po redu Međunarodni sajam turizma PLACE2GO. Mlada pjevačica Mia Negovetić je na samom početku otvaranja razgalila prisutne emotivnom izvedbom skladbe “Zavičaju tebi”. Skupu se obratila Damjana Domanovac, direktorica sajma pozdravivši sve prisutne istaknuvši kako je ovogodišnji sajam, iako nešto manji od prethodnog organiziran u svega mjesec dana, i da je to bio velik izazov za organizatore, ali i za sve sudionike sajma. Ali kada ima i volje i želje da se život vrati u normali, nakon izazovnog korona perioda, prepreke ne postoje već samo izazovi.

Skupu se obratio i gospodin Uğur Cantimur, generalni direktor Turkish Airlinesa za Hrvatsku, koji je iskazao svoje zadovoljstvo što je upravo Turkish Airlines već sedmu godinu za redom generalni sponzor sajma. Naglasio je koliko je važno otvaranje novih linija prema Zagrebu za turizam Zagreba, ali i cijele Hrvatske.

Ovogodišnja zemlja partner PLACE2GO sajma je daleka, ali i bliska Indija, koja se na sajmu predstavlja slaveći veliki jubilej, 75. godina neovisnosti. Tom prigodom prisutnima se obratio i ambasador Indije u RH Nj. E. Raj Kumar Srivastava, naglasivši da ovom prilikom predstavljaju “Novu Indiju” punu iznenađenja, boja, mirisa i okusa. Na velikom štandu Indije prisutni je mogu doživjeti svim osjetilima.

Prisutnima se obratila i direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba, gospođa Martina Bienenfeld istaknuvši kako turistička zajednica od početka podržava ovaj projekt koji je važan za grad, ali i za sve turističke djelatnike koji rade na ovim prostorima.

Sajam je svečano otvorila ministrica turizma i sporta, gospođa Nikolina Brnjac, rekavši kako je i sama sumnjala da se sajam može organizirati u ovako kratkom vremenu, ali da je organizator svim prikazanim to demantirao. Svečano otvaranje zaključili su Halubajski zvončari tjerajući zimu i sve negativno, ali i simbolično zaključili jedan loš korona period koji je, nadamo se iza nas.

Nakon svečanog otvorenja uslijedio je B2B dan čiji je program osmislila gospođa Ivana Kolar, idejna začetnica i vlasnica platforme SMART TOURISM, pa smo tako na ovogodišnjem sajmu uživo i online mogli pratiti SMART TOURISM meet up, na kojem su sudjelovali istaknuti predstavnici turističkog sektora.

Program je vodio nezamjenjivi Frano Ridjan koji je svojom komentarima učinio ovaj poslovni dan iznimno dinamičnim. Svi poslovni posjetitelji na sajam su mogli ući bez naplate kotizacije uz akreditiranje putem mobilne aplikacije GoodToGo preko koje im je omogućeno i dogovaranje sastanaka. Sajam je prvi dan posjetilo nešto preko 650 poslovnih posjetitelja.m sajmu uživo i online mogli pratiti SMART TOURISM meet up, na kojem su sudjelovali istaknuti predstavnici turističkog sektora.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)