Prema rezultatima ankete koju je provela najveća mađarska online putnička agencija Szallas.hu, petina Mađara koji su sudjelovali u anketi ove godine ima želju posjetiti Hrvatsku

O tome je izvijestila direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Mađarskoj Ivana Herceg. „Većina mađarskih gostiju u Hrvatsku dolazi u individualnim aranžmanima, prvenstveno iz razloga što im je naša zemlja poznata, bliska i prometno lako dostupna destinacija u koju se uvijek rado vraćaju. Podaci iz ove ankete izuzetno nas vesele. Daju nam određeni optimizam za nadolazeći ljetni dio turističke sezone kada su u pitanju mađarski gosti“, istaknula je Herceg. Dodala je kako je online putnička agencija Szallas.hu jedan od najvažnijih partnera hrvatskog turizma na tržištu Mađarske.  

Prikupljeni podaci također pokazuju kako 66 posto Mađara planira putovanje u ovoj godini. Uz samu Mađarsku, jedna od najtraženijih destinacija je upravo Hrvatska. Dodajmo kako su rezultate ankete prenijeli brojni i vodeći mađarski tiskani mediji, kao i internet portali. Među njima je i portal Alfahir.hu, koji je rezultate ankete objavio u članku naslova „Želja Mađara je više Jadrana, manje Balatona“.

Szallas.hu najveća je mađarska online turistička agencija koja od 2007. godine posluje u pet zemalja. Broji preko 11 milijuna korisnika. U svojoj ponudi imaju više od 75 tisuća smještajnih objekata svih kategorija. Među njima je i više od 20 tisuća hrvatskih smještajnih objekata. Do 2020. godine ostvarivali su kontinuirani rast broja noćenja, realiziranog bukinga i transakcija u hrvatskim smještajnim objektima. Tako su u rekordnoj 2019. godini putem svojih platformi ostvarili više od 215 tisuća noćenja mađarskih turista u Hrvatskoj, dok je u 2020. godini ostvareno nešto više od 50 tisuća noćenja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)