Kinesko izdanje Lonely Planeta, jednog od najutjecajnijih brendova svjetskih turističkih vodiča, u svom ožujskom izdanju objavio je vodič o Zagrebu

O tome je izvijestila direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Kini Franka Gulin. Naglasila je kako vodič na simpatičan i živopisan način donosi sve informacije o Zagrebu. Namijenjen je prvenstveno putnicima koji vole kulturu, umjetnost i lokalnu hranu.

„Iako je realizacija turističkih putovanja s dalekih tržišta u ovim okolnostima znatno otežana, objava vodiča o Zagrebu doprinosi zadržavanju vidljivosti i promociji našeg glavnog grada na kineskom tržištu. Ali i Hrvatske u cjelini“, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. Naglasio je kako putnici iz Kine iznimno cijene turističke proizvode po kojima je naša zemlja međunarodno prepoznata. To su prvenstveno kultura, priroda i eno-gastronomija.

Zagreb – grad muzeja

Kako je Zagreb na kineskom tržištu poznat kao „grad muzeja“, autorica vodiča Si Ma Yan u tekstu naglasak stavlja na muzeje, galerije, murale, fasade i ostale oblike ulične umjetnosti na zagrebačkim ulicama. Autorica također preporučuje i posjet zanimljivim antikvarijatima te kupnju antiknog nakita u brojnim retro vintage dućanima i šarmantnim radionicama nakita. Kada je riječ o smještaju predložene su opcije za različite kategorije putnika, od luxury segmenta do putnika s manjim budžetom. U vodiču je posebno istaknuto kako je Zagreb idealan za šetnje lijepim parkovima, a Hrvatska popularna i kao filming destinacija.

„Nakon što je Lonely Planet proglasio Zagreb kao Best in Europe 2017. godine, ovo je drugo veliko priznanje za naš grad od strane ovog svjetski priznatog turističkog vodiča. Počašćeni smo što je Zagreb predstavljen kineskom tržištu kroz mini urbani vodič. Nadamo se da će, unatoč zahtjevnim vremenima u kojima se nalazimo, pridonijeti dodatnom pozicioniranju našeg glavnog grada na kineskom tržištu. Gosti iz Kine su oduvijek bili važni za Zagreb, a izdanje ovakvog urbanog vodiča potvrđuje i značaj hrvatskog glavnog grada u Kini“, izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld.

Dobri odnosi sa kineskim partnerima

Dodajmo kako Predstavništvo HTZ-a u Kini kontinuirano provodi aktivnosti i održava odnose s važnim kineskim turističkim subjektima. Tako je Franka Gulin, zajedno s hrvatskim veleposlanikom u Kini Darijem Mihelinom boravila u službenom posjetu kineskoj pokrajini Chongqing. Tamo su održani susreti s predstavnicima odjela i poslovnih subjekata za kulturu i turizam. Chongqing Municipality jedna je od najbrže rastućih kineskih pokrajina u poljima ekonomije, kulture i turizma. Na tom području živi oko 40 milijuna stanovnika, što je za turizam značajna brojka. Zračna luka u pre-COVID vrijeme bila je odlično povezana sa svim vodećim zračnim lukama diljem svijeta te je to područje bilo u konstantom rastu kada je riječ o outbound putovanjima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)