Kao odgovor na kontinuiran rast potražnje za Hrvatskom kao turističkom destinacijom, vodeći britanski turoperator Jet2holidays i Jet2.com povećava svoje kapacitete prema Splitu i Dubrovniku, izvijestila je Darija Reić, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Londonu. Nadodala je kako ovo proširenje kapaciteta iznimno veseli jer će Britanci moći posjetiti Hrvatsku i tijekom rujna te listopada.

Naime, sezona letenja iz Manchestera prema Splitu produžena je do 7. listopada, iz Birminghama i Londona do kraja listopada. Za ovu su hrvatsku destinaciju također dostupni i letovi te paket aranžmani iz Leedsa. S druge strane, za Dubrovnik su također predstavljeni dodatni letovi, odnosno produžena je sezona letova iz Manchestera i Londona do kraja listopada. Prema krajnjem jugu Hrvatske može se putovati i iz Birminghama, Edinburga, Leedsa i Newcastlea.

Britanci smatraju Hrvatsku atraktivnom destinacijom

„Trenutno se u našoj zemlji odmara oko 16 tisuća britanskih turista. Velika većina njih se nalazi upravo u destinacijama Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije. Sigurni smo kako će ovo proširenje kapaciteta vodećeg britanskog turoperatora doprinijeti ukupnim turističkim rezultatima Hrvatske te našu zemlju učiniti još dostupnijom i atraktivnijom za goste iz Velike Britanije.“ – Izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Proširenje kapaciteta komentirao je i Steve Heapy, izvršni direktor Jet2.com i Jet2holidays.

„Kao destinacije na našoj zelenoj listi, Split i Dubrovnik nastavljaju privlačiti brojne ljubitelje putovanja, a mi nastojimo brzo reagirati kako bi svojim kupcima omogućili kvalitetan izbor i fleksibilnost. S obzirom na odličnu prodaju tijekom ljeta, očekujemo nastavak izvrsne potražnje za Splitom i Dubrovnikom u nastavku ove godine”, zaključio je Heapy.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)