U sklopu Svjetske izložbe EXPO 2020 Dubai, u hrvatskom paviljonu održana je specijalizirana poslovna radionica „Full of well being“ na temu zdravstvenog turizma.

Riječ je o radionici koju je organizirala Hrvatska turistička zajednica, u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta te uz podršku Hrvatske gospodarske komore povodom tjedna „Health&Wellness“. Okupljene su pozdravili direktor HTZ Kristjan Staničić, državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tonči Glavina te predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Nove poslovne suradnje

„Zdravstveni turizam je proizvod koji u Hrvatskoj ima jaku resursnu osnovu i bogatu tradiciju. Ova specijalizirana poslovna radionica bila je jedinstvena prilika za dodatnim jačanjem potražnje usluga zdravstvenog turizma. Naime, hrvatski poslovni subjekti su predstavili svoju ponudu zdravstvenog turizma, razmijenili iskustva i dogovorili buduće suradnje s gotovo 50 partnera iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, Katara, Kuvajta, Bahreina, Omana, Rusije i Indije. Uz nove poslovne suradnje i projekte, očekujemo da će sudjelovanje naše zemlje na EXPO-u u Dubaiju pozitivno utjecati i na cjelokupno hrvatsko gospodarstvo.“

– Izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, nadodavši kako ponuda zdravstvenog turizma u globalnim okvirima bilježi kontinuiran rast potražnje.

Na radionici je sudjelovalo 15ak najznačajnijih hrvatskih predstavnika pružatelja usluga zdravstvenog turizma, vrhunskih stručnjaka iz raznih područja medicine, farmaceutike, stomatologije te spa i wellness industrije. Svoju ponudu predstavili su nositelji međunarodnih certifikata, dobitnici prestižnih nagrada te vodeći hrvatski subjekti po implementaciji određenih medicinskih postupaka.

Promocija Hrvatske

Nakon radionice i završetka službenog sudionici su imali priliku za dodatno neformalno druženje i razgovore u izložbenom dijelu hrvatskog paviljona. Tu su se upoznali s ljepotama Hrvatske, razgledali prvi hrvatski serijski električni hiper automobil Rimac Neveru te Experience tunel koji predstavlja velike hrvatske umove i sportaše. Dodatno su se upoznali i s ponudom hrvatskog zdravstvenog turizma preko promotivnih filmova wellness, medicinskog i lječilišnog turizma.

Dodajmo kako Svjetska izložba EXPO 2020 Dubai predstavlja jedno od najvećih globalnih, nekomercijalnih događaja od gospodarskog i kulturnog značaja. Na izložbi sudjeluju 192 zemlje svijeta, što za Republiku Hrvatsku predstavlja jedinstvenu priliku za predstavljanje sveukupne ponude zemlje višemilijunskom auditoriju, odnosno brojnim gospodarstvenicima, investitorima, međunarodnim institucijama, diplomatskom zboru i ostalima. Tijekom trajanja izložbe, koja će biti otvorena sve do 31. ožujka ove godine, održat će se brojni poslovni sastanci, događanja, diplomatski susreti, izložbe i dr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)