Jedna od vodećih svjetskih tražilica za putovanja KAYAK, nedavno je objavila rezultate analize Work from Wherever Index. Prema njoj se Hrvatska našla na listi najboljih svjetskih zemalja za rad na daljinu, izvijestilo je Predstavništvo HTZ-a u Londonu. 

Naime, na svjetskoj listi koju čini ukupno 111 zemlja, Hrvatska je zauzela odlično 11. mjesto, dok je na europskoj listi naša zemlja zauzela također odlično 7. mjesto. Globalnu listu predvode Portugal, Španjolska, Rumunjska, Mauricijus i Japan. Iza Hrvatske su se našle zemlje poput Islanda, Šri Lanke, Tajvana, Estonije i Grčke.

U KAYAK-u su detaljno analizirali svih 111 zemalja te ih potom rangirali na temelju 22 definirana faktora u šest kategorija koje uključuju: putne troškove i dostupnost, lokalne cijene, zdravlje i sigurnost, mogućnosti rada na daljinu, društveni život i vrijeme.

„Spoj rada i godišnjeg odmora u inozemstvu uzima zamaha, posebice otkako je pandemija promijenila načine rada koji su postali fleksibilniji. Navedeno predstavlja izvrsnu priliku za razvoj cjelogodišnjeg turizma u Hrvatskoj pa nas posebice veseli što je naša zemlja prepoznata kao atraktivna destinacija za ovakav tip posjetitelja. Sigurni smo kako će ih hrvatske destinacije, svojim kulturnim i prirodnim bogatstvima, nastaviti privlačiti i u nadolazećem razdoblju.”

– Poručila je Darija Reić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Londonu. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)