Dani UHPA-e, godišnje okupljanje članica Udruge i njihovih gostiju, održali su se od 2. do 4. svibnja 2022. godine u Opatiji, na Kvarneru.

Ovogodišnje Dane UHPA-e, koji su bili u svečarskom tonu povodom obilježavanja 30. obljetnice Udruge, uveličalo je više od 200 sudionika – predstavnika turističkih agencija, obrazovnih institucija, turističkih zajednica i poslovnih partnera, te predstavnika Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice, strukovnih udruga, medija i drugih predstavnika turističke industrije.

Na službenom otvaranju, 2. svibnja 2022. godine, sudionicima su se obratili Sandra Herman, državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta, Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije, Fernando Kirigin, gradonačelnik Opatije, Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice te Tomislav Fain, predsjednik UHPA-e.

Uz službeno otvaranje, prvi dan obuhvatio je i prezentacije partnera i domaćina – Turističke zajednice Kvarnera, Turističke zajednice grada Opatije te hotelske tvrtke Liburnia Riviera Hoteli d.d. koji su se predstavili članovima Udruge. 

Tijekom drugog dana održana je Skupština UHPA-e i panel rasprava na temu „Turističke agencije i izazovi prilagodbe novim turističkim trendovima u post korona razdoblju“ na kojoj su sudjelovali Sandra Herman, državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta, Kristjan Staničić, direktor HTZ-a i Zlatan Muftić, šef Kongresnog ureda TZ grada Zagreba, UHPA-ine destinacije godine i Tomislav Fain, predsjednik UHPA-e.

U sklopu stručnih predavanja sudionici su dobili korisne informacije o interpretaciji tradicijske pomorske baštine Kvarnera kroz kružnu kreativnost, utjecaju klimatskih promjena na turizam, inovaciji putničkih agencija uz EU sredstva. Održan je i već tradicionalni susret s direktorima predstavništava Hrvatske turističke zajednice s najznačajnijih emitivnih tržišta te upoznavanje destinacije u organizaciji TZ Kvarnera i TZ grada Opatije.

Gala večera povodom 30. obljetnice održana je u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner te se tom prilikom UHPA zahvalila svima koji su dali osobit doprinos nastanku i razvoju Udruge – osnivačima udruge, zaslužnim pojedincima, institucijama i organizacijama kao i najvjernijim članovima UHPA-e bez kojih UHPA danas ne bi bila ono što jest – jedna od vodećih strukovnih udruga u turizmu Hrvatske.

Fotografije: David Kurti (Foto Luigi Opatija)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)