6. međunarodna konferencija TOURISM 365 ugošćuje iznimne stručnjake svjetskog turizma i donosi diskusije o aktualnim izazovima turizma

Međunarodna konferencija TOURISM 365 o razvoju, trendovima i budućnosti turizma postala je jedno od najznačajnijih godišnjih okupljanja turističkih profesionalaca u Hrvatskoj, a virtualno i puno šire. Ove godine organizira se po šesti puta, pod nazivom TOURISM 365 – Innovative and Resilient. Održat će se u utorak 20. rujna 2022. u Termama Tuhelj, uživo i online.

Konferencija okuplja turističke lidere iz Hrvatske i EU. Povezuje politiku, velike tvrtke i male turističke poduzetnike te raspravlja o strategijama, pozitivnim iskustvima i primjerima najbolje prakse.

Središnja tema 6. konferencije je inovativnost i otpornost, također zajedništvo i zajedničke vrijednosti, održivost te cjelogodišnji turizam. Cilj konferencije je ukazati na važnost snažnog razvoja turizma te raspravljati o današnjim izazovima i mogućnostima sektora. Također i o potencijalima suradnje između zemalja/turističkih destinacija u srednjoj Europi i Mediteranu.

TOURISM 365 je konferencija koja donosi mnoštvo novosti, analize i odlične rasprave o temama koje pokrivaju turizam na svim nivoima. U prvi plan stavlja važnost razvoja turističkih destinacije te razvoj cjelogodišnjeg kreativnog turizma.

Međunarodni sudionici

Sudionici će imati priliku upoznati iskustva vrhunskih turističkih kompanija. Ćuti će neispričane turističke priče malih poduzetnika. Predstavit će se nacionalne strategije Hrvatske i drugih država za razvoj turizma. Ponudit će se potencijalni odgovori na aktualne izazove te na pitanja poput važnosti održivog turizma, globalne suradnje i budućnosti turizma. Konferencija sadrži i Ministarski forum s nekoliko europskih ministara turizma te stručna predavanja i rasprave eminentnih turističkih stručnjaka.

Konferencija će se i ove godine odvijati paralelno uživo i online, a aktualne analize, rasprave i primjere najbolje prakse predstavit će vrhunski turistički stručnjaci i govornici: Alessandra Priante – UNWTO, Eduardo Santander – ETC, Zdravko Počivalšek, Kristjan Staničić – HTZ, Robert Dee – New Deal Europe, Ivana Budin Arhanić – Valamar Rivijera, Cedric Baecher – Wavestona i Nomades, Veljko Ostojić – HUT, Kristian Šustar – Uniline, Tina Vickov – Manifest i Šibenik plus, Ivan Rendulić – RexRea i drugi.

Po prvu puta na pozornicu hrvatskog turizma TOURISM 365 dovodi govornike: Matthewa Upchurcha, CEO Virtuosa, najpoznatije američke agencije za savjetovanje u luksuznom turizmu čije rezultate istraživanja prati cijeli turistički svijet, Toma Marchanta, suosnivača poznate agencije Black Tomato iz Ujedinjenog Kraljevstva, kojeg u svjetskim turističkim krugovima nazivaju zvijezdom kreativnog turizma i „game changer-om“, Soryu Ingrid Gaulin, potpredsjednicu Fogo Island Inn, inspirativnog resorta na rubu sjeverne Kanade, koji razvija i promovira čak sedam turističkih sezona te posluje potpuno po načelima održivog turizam i društveno odgovornog poslovanja, s obzirom na to da je u vlasništvu dobrotvorne zaklade, a karijeru u turizmu je stvorila u Four Season Hotels and Resorts kompaniji kao Senior Director za područje SAD-a, Kanade i Latinske Amerike.

Ministarski forum

U Ministarskom forumu ove godine sudjeluju: Nikolina Brnjac, Ministrica turizma i sporta Republike Hrvatske, Susanne Kraus-Winkler, Državna tajnica za turizam Ministarstva rada i gospodarstva Republike Austrije, Matjaž Han, Ministar za gospodarski razvoj i tehnologiju Republike Slovenije i Goran Đurović, Ministar turizma Republike Crne Gore. Na konferenciji će sudjelovati i István Ujhelyi, potpredsjednik Odbora za promet i turizam u Europskom parlamentu.

„Do sada je konferencija svake godine ugostila niz odličnih stručnjake iz turizma te izborom govornika i tema pomicala granice klasične konferencije. Ponosni smo na održavanje Ministarskog foruma na kojem redovito gostuje nekoliko Ministara turizma europskih država, a prošle godine ugostili smo po prvi puta u panel raspravi 2 Predsjednika Vlada – Hrvatske i Slovenije. Svake godine konferencija je drugačija, donosi nove rasprave i nove uspješne slučajeve iz prakse, čime želimo pokazati da je moguće poslovati održivo, odgovorno, inovativno i tijekom cijele godine te inspirirati i potaknuti turistički sektor na nove ideje, korake i inovativan razvoj“, poručuje Ivana Kolar, konzultantica i direktorica konferencije TOURISM 365 i tvrtke Julius Rose.

Konferenciju redovito posjećuje 300-tinjak turističkih profesionalaca. Od 2020. godine događaj se odvija paralelno uživo i online. Time se broj sudionika povećao na više od 1.000 po eventu, i to iz više od 15 država.

Sve informacije o konferenciji nalaze na stranici www.turizam365.com, gdje je moguća i obavezna prijava za sudjelovanje u eventu uživo ili online. Za sudjelovanje uživo plaća se kotizacija, a sudjelovanje online je besplatno.

Organizatorica konferencije je Ivana Kolar – Julius Rose, suorganizatori su Terme Tuhelj, SLO CRO Poslovni klub i Poslovni klub Skup za Zagorje, a pokrovitelji su Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska turistička zajednica i Županija Krapinsko-zagorska.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)