Međunarodni sajam turizma PLACE2GO u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom organizira foto-natječaj #ljepotaHRVATSKE za najbolju fotografiju Hrvatske kao turističke destinacije

Cilj natječaja je prikupiti što atraktivnije i neobičnije fotografije koje će Hrvatsku prikazati iz jednog drugog ugla kroz prirodne ljepote, arhitekturu, ljude i običaje, gastronomiju, floru i faunu, manifestacije ili neke posebnosti koje Hrvatsku čine drugačijom i prepoznatljivom turističkom destinacijom.

#ljepotaHRVATSKE naziv je ovog foto-natječaja koji traje od 4. do 23.3.2023.

Kako sudjelovati u foto-natječaju #ljepotaHRVATSKE

Na službenu e-mail adresu sajma PLACE2GO info@place2go.hr pošaljite:

1. Svoju fotografiju

Uz fotografiju pošaljite sljedeće podatke:

2. Ime i prezime autora/ice

3. Kontakt e-mail

4. Broj mobitela. 

Za sudjelovanje u foto-natječaju potrebno je poslati sve četiri informacije.
Nepotpune prijave neće se razmatrati.  

Foto-natječaj #ljepotaHRVATSKE

20 najboljih fotografija izabrat će stručni žiri u sastavu Hrvoje Serdar – umjetnički fotograf i član ULUPUH-a, Damjana Domanovac, glavna urednica magazina Place2go te direktorica Place2go sajma i Tomislav Krajačić –  vlasnik i glavni kreativni direktor agencije Kofein.

Fotografije se prikupljaju u periodu od subote 4.3.2023. do četvrtka 23.3.2023. u 12.00 sati.

Galeriju s izborom 20 najboljih fotografija objavit ćemo tijekom dana u petak 24.3. 2023. na Facebook profilu PLACE2GO-međunarodni sajam turizma te na IG profilu place2gomag gdje će svi podršku svojim favoritima moći iskazati „lajkom“ ili „srcem“,  od petka 24.3. do nedjelje 26.3.2023. (do 24:00h).

Tih 20 fotografija bit će javno prikazano na izložbi na PLACE2GO međunarodnom sajmu turizma od 24.-26.3.2023. u Areni Zagreb.

Pobjednici će se izabrati na način da se zbroje lajkovi za fotografiju objavljenu na Facebooku i IG s ocjenom stručnog žirija.

Jedna osoba može poslati maksimalno tri fotografije za sudjelovanje u foto-natječaju, no samo fotografija s najvećim brojem lajkova i ocjenom stručnog žirija ući će u konkurenciju za osvajanje nagrada.

Pobjednici koji su osvojili prva tri mjesta bit će objavljeni 5.4.2023. na web stranicama www.place2go.org te www.place2go.hr te na Facebook i IG PLACE2GO platformama.

NAGRADE:

 • 1.    mjesto: nagradni vaučer u vrijednosti od 200€
 • 2.    mjesto: nagradni vaučer u vrijednosti od 150€
 • 3.    mjesto: nagradni vaučer u vrijednosti od 100€

Prijavom na foto-natječaj svaki sudionik daje privolu da se njegove fotografije javno prikažu na izložbi na međunarodnom sajmu turizma PLACE2GO u Areni Zagreb od 24.-26.3.2023. te na Facebook profilu PLACE2GO – međunarodni sajam turizma i IG profilu place2gomag.

Radujemo se vašim prijavama i fotografijama, naš Inbox je otvoren!

#ljepotaHRVATSKE

13 komentara

 1. Nije navedeno trebaju li fotke biti snimljene u razdoblju natjecanja ili bilo kada, zbunjuje malo ona objava “Iskoristite ovaj sunčani vikend…”. Hvala unaprijed.

  1. Author

   Iskoristite ovaj sunčani vikend je samo poziv na akciju. Fotografije mogu biti snimljene bilo kada. Datum od kada do kada se mogu slati je objavljen. Sretno!

  2. Nisam sigurna jesam li dobro shvatila: tko ima više FB prijatelja i pratitelja na IG-u, kao i čiji FB prijatelji/IG pratitelji podijele fotografiju svog FB prijatelja/IG “praćenika” koji je ušao u 20 odabranih natjecatelja, i tako koncentrično dalje, što, ustvari, priskrbljuje to više lajkova, to je put k osvajanju jedne od tri nagrada, a ne mišljenje stručnog suda?
   Hvala na odgovoru.

   1. Author

    Stručni žiri će odabrati 20 najboljih fotografija, a publika će moći glasati preko društvenih mreža za svog favorita. Glasovi stručnog žirija će se pribrojiti glasovima publike i tako ćemo dobiti pobjednike.

 2. Mogu li poslati više od jedne fotografije?

 3. Poštovani, da li je i gdje objavljeno 20 fotografija za koje se može glasati? Naveli ste nekoliko medija u kojima će biti objavljeno tijekom jučerašnjeg dana ali objava nema do trenutka pisanja mog upita. Da li to znači da je natječaj otkazan? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

 4. Poštovani, ljubazno molim za informaciju. Naveli ste da Galeriju s izborom 20 najboljih fotografija objavit ćemo tijekom dana u četvrtak 23.3. 2023. na Facebook profilu PLACE2GO-međunarodni sajam turizma te na IG profilu place2gomag gdje će svi podršku svojim favoritima moći iskazati „lajkom“ ili „srcem“, od petka 24.3. do nedjelje 26.3.2023. (do 24:00h). Ne nalazim navedenu objavu na niti jednom od navedenih medija. Molim Vas za informaciju kada će biti objavljeno, da li su pravila promijenjena ili je natječaj otkazan? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

 5. a na kojim društvenim mrežama će biti objavljene fotografije? već je 17 sat prvog dana a fotografija nema nigdje, to znači da unaprijed imatepobjednika?

  1. Author

   Fotografije su objavljene 24.3. U vrijeme kada ste pisali već se za njih glasalo na društvenim mrežama, a mogle su se pogledati i na izložbi na našem sajmu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)