Hrvatska među traženijim europskim destinacijama na sajmu ITB u Berlinu!

Uz Hrvatsku turističku zajednicu kao glavnog izlagača, u sklopu hrvatskog štanda svoju ponudu predstavlja 20 suizlagača, odnosno turističkih zajednica i drugih turističkih subjekata, a na sajmu je prisutna i hrvatska turistička delegacija predvođena Nikolinom Brnjac, ministricom turizma i sporta te Kristjanom Staničićem, direktorom HTZ-a.   

Predstavljeni rezultati hrvatskog turizma

Oni su, uz prisustvo Gordana Bakote, veleposlanika RH u SR Njemačkoj i Romea Draghicchia, direktora Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj, održali konferenciju za njemačke medije gdje je direktor Staničić predstavio rezultate hrvatskog turizma, očekivanja od ove turističke godine, ali i brojne druge novosti, investicije i primjere dobrih održivih projekata iz hrvatskog turizma.

„Interes njemačkih medija, kao i povratne informacije naših najvažnijih partnera s kojima smo se susreli tijekom prvog dana sajma u Berlinu dodatno potvrđuju odličnu poziciju Hrvatske na nama najvažnijem turističkom tržištu – Njemačkoj. Partneri su optimistični, potražnja za putovanjima je velika te očekuju ostvarenje rekordnog prometa iz rekordne 2019. godine. Oporavak je vidljiv i kroz ponovni trend ranog bukiranja pa kroz ožujak krećemo sa posebnom kampanjom za rano bukiranje aranžmana na najvećim travel platformama u Njemačkoj poput Expedie i Weg.de“, poručio je Kristjan Staničić, direktor HTZ-a.

Dodatne promotivne aktivnosti

Među partnerima s kojima su odrađeni sastanci, odnosno s kojima se razgovaralo o očekivanim rezultatima i proširenim suradnjama u ovoj godini su Jet2.com, Jet2holidays, Eurowings, KLM i dr. O dodatnim promotivnim aktivnostima i kampanjama razgovaralo se s predstavnicima TripAdvisora, National Geographica, Lonely planeta, SkyScannera i dr.

„Ovo je još jedna prilika koju ćemo iskoristiti u cilju jačanja već izvrsne pozicije Hrvatske na našem najvažnijem emitivnom tržištu. Njemačka  je apsolutni rekorder po broju stranih turista i u prošloj godini, a i sam početak ove godine to je također potvrdio. Ovi izvrsni rezultati nisu se dogodili slučajno – sve to plod je kontinuiranog rada, inovativnosti i konstantnog osluškivanja njemačkog tržišta kao i ciljanih promotivnih aktivnosti. U Berlinu predstavljamo svu raznolikost i autentičnost koju Hrvatska nudi tijekom cijele godine – od kvalitetne smještajne ponude, prirodne i kulturne baštine na obali i unutrašnjosti do aktivnog odmora i eno-gastronomskih užitaka“, izjavila je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta.

Škrinja blaga na hrvatskom štandu

U sklopu hrvatskog štanda održana je i prezentacija te degustacija vrhunskih hrvatskih vina i sireva u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, a u sklopu štanda postavljena je posebna Škrinja blaga s eksponatima koji prikazuju bogatu hrvatsku kulturno-povijesnu i materijalnu baštinu.

„ITB se nakon tri godine ponovno odvija u klasičnom formatu i vjerujemo kako će se upravo ovdje dodatno potvrditi dobri trendovi i najave za nadolazeću sezonu“, zaključio je Romeo Draghicchio, direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj.

Zasluženo u međimurske ruke

U nastavku dana TZ Međimurske županije dobit će prestižnu srebrnu nagradu za održivost koju dodjeljuje globalna organizacija Green Destinations, čime će Međimurje postati prva županija s ovom nagradom u Hrvatskoj, ali i u široj regiji.

Sajam ITB Berlin predstavlja jedan od najvažnijih svjetskih turističkih sajmova s tradicijom od 1966. godine. Na sajmu sudjeluje oko 5.000 izlagača iz 161 zemlje svijeta uz moto „Mastering Transformation“.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)