U okviru prvog dana PLACE2GO sajma, u petak, 24. ožujka 2023., održana je panel rasprava „Pjenušava budućnost Zagrebačke županije“

U organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije koja je okupila pet sugovornica, sukreatorica destinacije – Ivanu Alilović, Petra Masnec, Lucija Šember, Ivana Škrlec i Dijanu Grgić.

Posljednjih godina vidljiva su znatna ulaganja u razvoj vinskog turizma na području Zagrebačke županije, čemu izrazit doprinos imaju aktivnosti koje provodi turistička zajednica. Možemo govoriti o nagrađivanoj manifestaciji ViaVino, lokalnoj manifestaciji Pjenušci i jagode u Jastrebarskom, a tu je i prvi vinski film u svijetu. Trenutno je više od 70 priznatih vinara, od kojih ih je 35 koji se bave pjenušcima diljem Zagrebačke županije – od Koraka, Kolarića, Jagunića i Šembera do Voštanić-Klasnić, Kos i Puhelek.

„Visoko kvalitetan i održiv turizam trebaju živjeti svi dionici destinacije. Zaista smatram da je za bilo kakav uspjeh u turističkoj destinaciji izrazito važno postići sinergiju svih dionika destinacije. Na tragu toga, smatram da je ključ uspjeha destinacije upravo – čovjek“, poručila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović te pritom istaknula kako Zagrebačka županija kao destinacija trenutno ima prvi ‘vinski’ film u svijetu. 

Bubble Bar za sve posjetitelje sajma

Na ovogodišnjem sajmu Turistička zajednica Zagrebačke županije odlučila je destinaciju predstaviti kroz Bubble Bar, novi i inovativan koncept predstavljanja pjenušaca kojima Zagrebačka županija odiše. Sudionici sajma su tako na samom otvaranju imali priliku uživati u hedonističkoj kombinaciji jagoda i pjenušavih vina domaćih vinara, a to će imati priliku i svi posjetitelji sajma tijekom njegova trajanja.

Upravo kada govorimo o manifestacijama, u tome segmentu imala se priliku osvrnuti poduzetnica Ivana Škrlec iz Altere, kompanije koja se bavi organizacijom događanja: „Nije slučajno kako na početku svakog boljeg događanja dobijete pjenušac kojim ‘uranjate’ u jednu pozitivnu priču. Kada pijete pjenušac, jednostavno se želite dobro osjećati“.

Novi projekti

Svi navedeni faktori kojih Zagrebačka županija ima na pretek mogu biti i predmet organizacije manifestacija, a na čemu također aktivno rade u Zagrebačkoj županiji. Jedno od novijih događanja koje nas uskoro očekuje je i Spartanac, čime će se oduševiti svi ljubitelji adrenalina, koji će se po prvi puta odviti u Hrvatskoj i to u Svetoj Nedjelji, 15. srpnja 2023. Kako bi budućnost destinacije zaista bila pjenušava i blistava, mnogo je tu i drugih elemenata, a trud ulažu sve grane turističkog gospodarstva – OPG-ovi, obrtnici, privatni poduzetnici te svi oni koji idu putem domaćeg, ruralnog, zelenog i održivog.

Autor fotografija: Jan Serdar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)