Danas su u mostarskoj gradskoj vijećnici JP Međunarodna zračna luka – aerodrom Mostar d.o.o. i Croatia Airlines potpisali ugovor o uvođenju redovite linije Mostar – Zagreb. Ugovor je potpisan na temelju provedenog natječaja za obavljanje usluge redovitog međunarodnog linijskog zračnog prijevoza na navedenoj liniji. Potpisali su ga Ivan Ljubić, direktor mostarske zračne luke i Jasmin Bajić, predsjednik Uprave hrvatskoga nacionalnog prijevoznika.

Na svečanosti su bili nazočni i mostarski gradonačelnik Darko Kordić, predsjednik mostarskog Gradskog vijeća Salem Marić i predstavnici Hifa Oila.

Redoviti međunarodni letovi Mostar – Zagreb uvode se 3. svibnja ove godine,a obavljat će se triput na tjedan. Zrakoplovi CA polijetat će iz Mostara u Zagreb ponedjeljkom i petkom u 6 sati ujutro, a srijedom u 13 sati i 5 minuta. Iz Zagreba u Mostar planirani su letovi srijedom u 11 sati i 25 minuta, a četvrtkom i nedjeljom putnicima su na raspolaganju večernji letovi s polijetanjem iz Zagreba u 23 sata.

Na liniji će letjeti zrakoplovi Dash 8-Q400 kapaciteta 76 putničkih sjedala.

Povratne zrakoplovne karte za letove na liniji Mostar – Zagreb dostupne su po promotivnoj cijeni već od 119 eura.

U razdoblju do 28. travnja putnicima se nudi 20 posto popusta na prevozninu prigodom kupnje zrakoplovnih karata. Karte se mogu kupiti preko službene web stranice www.croatiaairlines.com i mobilne aplikacije uz primjenu posebnog koda MOSTAR20. Karte kupljene uz 20 posto popusta trebaju se iskoristiti do 27. listopada ove godine.

Mostar je 24. europsko odredište u koje će zrakoplovi Croatia Airlinesa izravno letjeti tijekom ovogodišnje sezone u redovitom putničkom prometu. Vrijedi podsjetiti kako je hrvatski nacionalni avioprijevoznik već obavljao letove na liniji Mostar – Zagreb. Pokrenuti su u svibnju 2018. godine, ali su obustavljeni u ožujku 2020. godine zbog pandemije koronavirusa.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.