Domaćin Zaton Holiday Resort oduševio je Međunarodnu kamping federaciju i strane goste. Gosti su se tijekom boravka u Turisthotelovom kamping odmaralištu upoznali s prirodnim ljepotama destinacije, ali i izvrsnom uslugom i ponudom Resorta te cijele Zadarske županije

Službeno je završio F.I.C.C. Svjetski kamping festival (F.I.C.C. World Camping Festival) čiji je ovogodišnji domaćin bio Zaton Holiday Resort. U jednom od najpoznatijih hrvatskih kamping odmarališta okupilo se tom prilikom više od 700 ljubitelja kampinga iz Europe i svijeta. Oni su u proteklih 8 dana imali priliku uživati u bogatom programu festivala te gostoprimstvu domaćina. Gosti su se tijekom boravka u Zaton Holiday Resortu  upoznali s prirodnim ljepotama omiljene kamping destinacije, ali i izvrsnom uslugom i ponudom Resorta te cijele Zadarske županije.

Svjetski kamping festival kao promocija turizma

Cilj F.I.C.C. Svjetskog kamping festivala jest promocija „open air turizma“. U današnja “zatvorena” vremena, aktivnosti na otvorenom, posebno kamping, karavaning i motor karavaning, pokazuju da ova nevjerojatna vrsta turizma predstavlja jedan od najboljih načina putovanja i upoznavanja ljudi iz cijelog svijeta. U okviru festivala imali smo priliku prvi put proslaviti Svjetski dan kampinga, 29. lipnja, čije je službeno proglašenje potvrdila Svjetska turistička organizacija (UNWTO). Osim njih, na ovoj su proslavi prisustvovali i mnogi članovi F.I.C.C.-a te smo zajedno proslavili i 90. godišnjicu naše organizacije. Svi događaji su se odvijali u prvom hrvatskom Super kampu – Zaton Holiday Resortu u Zadru, blizu povijesnog grada Nina, a energija, strast i profesionalnost organizatora prije i za vrijeme događanja pokazuju zašto tisuće gostiju svake godine odabiru upravo ovaj fantastični Resort. Sa zadovoljstvom mogu zaključiti da su svi postavljeni ciljevi festivala nadmašeni”, izjavio je João Alves Pereira, predsjednik Međunarodne federacije kampinga i karavaninga (F.I.C.C.).

Da će hrvatski resort biti domaćin i organizator novog izdanja Festivala i proglašenja prvog Svjetskog dana kampinga  odlučeno je prošle godine na svjetskom kongresu asocijacije Federation Internationale de Camping et Caravanning (F.I.C.C.) u Parizu gdje su prisustvovali i predstavnici Zaton Holiday Resorta koji su tom prilikom sudionike upoznali s bogatom ponudom resorta i zadarske regije.

Domaćinstvo i organizacija F.I.C.C. Svjetskog kamping festivala predstavlja vrlo važno priznanje kako za naš Resort tako i za hrvatski (kamping) turizam općenito. Posebno smo ponosni na činjenicu što je upravo u Zaton Holiday Resortu proglašen i prvi Svjetski dan kampinga čije će obilježavanje, nadamo se, prerasti u  tradiciju. Događaji poput ovog festivala te ukazano povjerenje od strane F.I.C.C.-a dodatan su poticaj i nama da nastavimo s kontinuiranim radom na daljnjem usavršavanju našeg kamping proizvoda koji je odavno prepoznat na najznačajnijim emitivnim tržištima“, zaključio je Marinko Marinović iz Turisthotela i istaknuo kako to potvrđuju i odlični rezultati u dosadašnjem dijelu sezone.

2 komentara

  1. Zelim biti u toku sa ponudom NACIONALNIH parkova HRVATSKE.

    1. Author

      Poštovani posjetite naš sajam u Areni, na njemu će sudjelovati ukupno 17 hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode. Tu ćete dobiti najnovije informacije o svim aktivnostima parkova. Vaš PLACE2GO team

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)