Renomirani njemački mediji posljednjih dana pojačano objavljuju informacije o Hrvatskoj. Jedan od vodećih njemačkih tjednika Die Zeit objavio je opsežnu reportažu o prirodnim ljepotama Kornata. Najtiražniji njemački tabloid Bild u svom online izdanju objavio je opsežnu i informativnu reportažu o Hrvatskoj.

U članku Die Zeita novinar Nikola Ljubić opisuje jedinstveno iskustvo opuštajuće atmosfere, prekrasnog mora i odlične hrane na Kornatskom otočju. Oni su ga oduševili u kasno proljeće ove godine, za vrijeme studijskog putovanja organiziranog u suradnji Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, ali i zahvaljujući suradnji Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj s autorom članka. U online izdanju Bilda objavljena je reportaža o Hrvatskoj pod nazivom „Last Minute Check“ koja detaljno informira čitateljstvo o trenutnoj situaciji u Hrvatskoj. U članku je naša zemlja opisana kao sigurna destinacija. Navedeni su i uvjeti ulaska u Hrvatsku i povratka u Njemačku. Ovaj članak rezultat je suradnje Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj s redakcijom Bilda, odnosno s autorom Marcom Oliverom Rühleom, koji od samog početka pandemije prati zbivanja u Hrvatskoj.

​Dodajmo kako je Die Zeit visokovrijedno izdanje kojeg prati gotovo 1,7 milijuna čitatelja. Za vrijeme korona krize tiraža mu se povećala za gotovo 25 posto i sada iznosi gotovo 600 tisuća kopija. S druge strane, Bild.de jedan je od najčitanijih online portala u Njemačkoj s dosegom od 24 milijuna jedinstvenih korisnika.

„Početak srpnja je razdoblje u kojem se većina Nijemaca priprema za ljetne godišnje odmore. U sljedećim tjednima započet će i školski praznici u velikom broju njemačkih pokrajina što će označiti i vrhunac ljetne sezone. U tom kontekstu vrlo je važno da  se u tom razdoblju Hrvatska pojavljuje u nacionalnim medijima kao poželjna i sigurna destinacija za godišnji odmor.“ – direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj Romeo Draghicchio.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)