Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Mađarskoj na popularnom trgu Hunyadi u centru Budimpešte postavilo je 20 atraktivnih fotografija Hrvatske s posebnim naglaskom na UNESCO baštinu. Izložba je postavljena u sklopu prvog Festivala nacija u Mađarskoj, organiziranog u suradnji Veleposlanstva RH u Mađarskoj i kulturnog centra Eötvös 10 u Budimpešti. Svi stanovnici i posjetitelji Budimpešte fotografije će moći pogledati sve do 10. srpnja.

Prilikom postavljanja izložbe direktorica Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj Ivana Herceg istaknula je kako je Hrvatska ovih dana svakodnevna tema u Mađarskoj, prvenstveno zbog ljetnog odmora na Jadranu. „Ova izložba naglašava obalu, ali i kontinentalni dio Hrvatske te bogatu kulturnu i prirodnu baštinu kojom Hrvatska obiluje.“

Na otvorenju izložbe prisutnima se obratio i Veleposlanik RH u Mađarskoj Mladen Andrlić te zastupnik u mađarskom parlamentu Lajos Oláh. Cijeli su program svojim folklornim nastupom uveličali učenici hrvatske škole i gimnazije u Budimpešti (HOŠIG). U večernjim je satima na otvorenom trgu prikazan hrvatski film Comic sans redatelja Nevia Marasovića.

Predstavništvo HTZ-a u Mađarskoj je održalo i prezentaciju za članove Mađarske udruge putničkih agencija (MUISZ). Organizirana je i konferencija za mađarske novinare na kojoj su predstavljena najnovija pravila oko ulaska u Hrvatsku i povratka u Mađarsku, aktualne epidemiološke mjere u Hrvatskoj, nove investicije u hrvatskom turizmu i aviolinije. Također je predstavljena i kampanja „Trust me I’ve been there” te projekt Safe Stay in Croatia“.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)