Francuski magazin Destination, francusko izdanje magazina Forbes, ženski časopis Version Femina, dnevni list i portal Le Figaro, samo su neki od prestižnih francuskih medija koji aktivno pišu i objavljuju o Hrvatskoj kao atraktivnoj, poželjnoj i sigurnoj turističkoj destinaciji.

Naime, posljednji broj magazina Destination u cijelosti je posvećen Hrvatskoj. Časopis na 100-tinjak stranica govori o ljepotama Hrvatske. Osim plaža i otoka, prikazane su i ljepote destinacija iz unutrašnjosti poput Zagorja te city-break destinacija kao što su Zagreb, Split i Rijeka. Časopis je tiskan u 100 tisuća primjeraka. Bit će dostupan na prodajnim mjestima diljem Francuske sve do kraja ljeta.

U francuskom izdanju Forbesa objavljena je lista 12 atraktivnih europskih otoka koji su idealne destinacije za posjet ovog ljeta. Na popisu se, uz najljepše portugalske, grčke i španjolske otoke, našla i Korčula. Uz nju su tu i dodatne informacije oko trenutnih uvjeta za ulazak u Hrvatsku i projekta Safe Stay in Croatia.

Jedan od najčitanijih francuskih ženskih časopisa Version Femina, kojeg prosječno prati pet milijuna čitatelja, objavio je članak u kojem se preporuča posjet prekrasnom Dubrovniku. Posebno se osvrću na Stradun, Lokrum, tvrđavu Lovrijenac i ostale znamenitosti ovog „bisera Jadrana“.

Dubrovnik je centralna tema i članka na specijaliziranom portalu Figaronautisme.com, posvećenog nautičkim sportovima. Ovaj visokokvalitetni i izuzetno čitan nautički portal svojim čitateljima predlaže posjet Lokrumu. Pišu o prekrasnim plažama, prirodnom fenomenu Mrtvo more te utvrdi Royal, koju su izgradili sami Francuzi tijekom Napoleonove okupacije.

O Hrvatskoj piše i portal magazina Biba. Oni su među najljepša mjesta Europe na prvo mjesto uvrstili Nacionalni park Plitvička jezera, dok je Korčula svrstana na listu najljepših otoka koje svakako treba posjetiti ovog ljeta.

„Prisutnost Hrvatske u vodećim francuskim medijima predstavlja dodatnu vidljivost i promociju koja nam je iznimno važna u ovim okolnostima. Magazin Destination ima veliku čitanost, na prodajnim će punktovima biti dostupan nekoliko mjeseci. Upravo u trenucima kada se brojne druge destinacije također promoviraju s ciljem privlačenja francuskih gostiju.“ – Istaknula je Danijela Mihalić Đurica, direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj.  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)