Od 16. do 20. ožujka, u glavnom gradu Hrvatske će se po četvrti put održati Festival svjetla Zagreb. Tako će se, nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije, uz podršku Grada Zagreba, a u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) i partnera, ponovo ujediniti mašta, umjetnost i svjetlosna tehnologija šaljući poruke nade, zajedništva i mira. Uz Gornji grad, premijerno će se obasjati i lokacije Donjeg grada. Tijekom pet dana posjetitelji će moći posjetiti ukupno 32 atrakcije na 31 lokaciji.

Kao i svaki put, uz Hrvatsku, TZGZ provodi integrirane online i offline kampanje na tržištima:  Austrije, BiH, Italije, Mađarske, Njemačke, Slovenije i Srbije. Ostvarena je i promotivna suradnja s Croatia Airlinesom. Isto tako su postavljene instalacije cvjetova na dvije lokacije u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman, uz promociju na promotivnim zaslonima te ekranima prijavnih šaltera. Podsjećamo, Festival svjetla Zagreb uvršten je u međunarodnu organizaciju Festival of Lights International, već od svog prvog izdanja 2017. godine. Time je stavljen u fokus diljem svijeta s gradovima kao što su Berlin, New York i mnogi drugi.

Program otvorenja zakazan je za srijedu, 16. ožujka, u 18:00 sati kod HNK. Kao i prijašnjih godina, svjetlosne predstave će se održavati od 18 do 23 sata. Prilikom postavljanja Festivala vodi se računa i o svjetlosnom onečišćenju koje je svedeno na minimum i vremenski ograničeno, čime je dodatno zagarantiran najmanji mogući utjecaj na čovjeka i prirodni okoliš u cjelini. Ulazak na sve programe je besplatan. Više informacija o pojedinim programima, kao i karta lokacija, dostupni su u Centrima za posjetitelje te na: www.festivalsvjetlazagreb.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)