U ožujku i svibnju ove godine, održat će se četvrti MEETEXCroatian Meeting Experience Summit. Ovo je jedino B2B okupljanje predstavnika poslovnog turizma u Hrvatskoj u hibridnom obliku. Oko tisuću sastanaka između hrvatskih izlagača i međunarodnih kupaca održat će se od 15. do 17. ožujka u online obliku, a događanja uživo predviđena su za svibanj 2022.

Sudionici MEETEX-a

Unatoč svim okolnostima, summit okuplja više od 150 sudionika. Od izlagača iz hrvatskog kongresno-incentive-event turizma, međunarodnih kupaca mahom iz Europe, do predavača, edukatora i zanimljivih gostiju. MEETEX je ove godine proširio svoju ponudu uvrstivši i nove niše: boutique & luxury hotele kao i destination weddings – proizvode izuzetno tražene na visoko platežnom međunarodnom tržištu.

Svi oni će u 3 dana sudjelovati u ‘1 na 1’ poslovnim online sastancima, predavanjima, virtualnim neformalnim coffee & lunch break druženjima. Sve u svrhu promocije Hrvatske kao idealne destinacije za poslovni turizam, luksuzni turizam i nezaboravna vjenčanja. Za razliku od sličnih događanja u širem okruženju, MEETEX je specifičan po tome što nudi i prezentira samo jednu destinaciju – Hrvatsku.

Drugi dio MEETEX-a planiran je uživo tijekom svibnja. Kupci koji budu najbolje ocijenjeni od samih izlagača imat će priliku uživo se upoznati s onim što im Hrvatska može ponuditi u sektoru poslovnog i event turizma. Oni će u tri grupe posjetiti dubrovački kraj, srednju Dalmaciju, Istru i Kvarner. Svi će se zajedno okupiti u Zagrebu na dvodnevnom druženju gdje će imati priliku upoznati i ponudu kontinentalnog dijela Hrvatske.

Partneri i suradnici

I ove godine MEETEX nastavlja suradnju s obrazovnim institucijama iz područja poslovnog turizma. Tako će zainteresiranim studentima omogućiti praćenje predavanja i edukacija. Pored toga, organizatori najavljuju i partnerstvo s konferencijom Turizam 365 u cilju postizanja što boljeg sinergijskog učinka.

Osim svog primarnog cilja – poslovnog povezivanja – MEETEX nastavlja s dobrom praksom stalnih edukacija, prenošenja znanja i iskustva, praćenja trendova. Sve to kroz priču autentičnih hrvatskih doživljaja i prezentacije Hrvatske kao idealne destinacije poslovnog turizma.

Realizacija ovakvog sveobuhvatnog programa zasluga je našeg malog, vrijednog, multidisciplinarnog tima lokalnih stručnjaka kao i naših vjernih partnera Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Grada Zagreba, Hrvatske gospodarske komore te hotelske kuće koja nas od prvog Meetexa prati – Maistra Hospitality Group.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)