U sklopu platforme Priceless.com, a s ciljem stvaranja inovativnih načina promicanja destinacija kako bi se potaknuo oporavak turizma, dostupno je 360° putovanje kroz najljepše hrvatske krajolike

Do 10. ožujka 2022. na Svjetskoj izložbi EXPO Dubai 2020 posjetitelji hrvatskog paviljona mogu virtualno posjetiti Hrvatsku. U njezinim ljepotama mogu uživati zahvaljujući potpuno novom iskustvu proširene stvarnosti (AR). Njega je kreirao Mastercard kako bi pomogao dočarati hrvatsku turističku ponudu i približiti hrvatske ljepote.

Zahvaljujući suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, interaktivno iskustvo u 360° okruženju, koje pokazuje što Hrvatsku čini tako primamljivom turističkom destinacijom, dostupno je posjetiteljima na EXPO Dubai 2020. Iskustvu se može pristupiti i na platformi priceless.com putem pametnih telefona.

Putovanje kroz proširenu stvarnost, koje služi kao alat u promociji ljepota zemlje, prvo je koje je Mastercard razvio. Plan je da po uzoru na Hrvatsku i druge zemlje diljem svijeta naprave vlastito virtualno putovanje. Time bi se u prezentaciju turističke ponude unijela inovacija i potaknulo oživljavanje prekograničnih putovanja. Također, cilj je inspirirati ljude da iskuse destinacije kao nikada prije i saznaju više o tradiciji, kulturi i prirodnim ljepotama.

Ovaj projekt također aktivno doprinosi i revitalizaciji turizma kao gospodarske grane. Na nju je pandemija ostavila najsnažniji utjecaj, odnosno nametnula nove trendove kada su u pitanju navike potrošača, od načina odabira destinacija pa sve do odabira aktivnosti tijekom boravka u destinaciji.

Ljepote hrvatskog kontinenta i jadranske obale prikazane su kroz tri priče, „The Istrian Mountain”, „The Croatian Journey” i „The Kvarner Gulf”. Za primarni cilj imaju promociju Hrvatske među gostima koji u prvi plan stavljaju očuvanu prirodu i čudesan krajolik. Priča „The Istrian Mountain“ donosi snimke s Učke, parka prirode koji probuđuje adrenalinski, planinarski duh. „The Croatian Journey“ predstavlja ljepote Zagreba, ali i vodi korisnike do Šibenika i njegove kulturne baštine, kao i do zadivljujućih polja Slavonije. Ljepote Opatije kao bisera Jadrana i jedne od najatraktivnijih turističkih destinacija u zemlji prikazane su u videu „The Kvarner Gulf“.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)