Robert Sedlar iz tvrtke INTERZERO predavanjem na temu održivosti i turizma. Prema održivosti kako se pozicioniraju naši hoteli otvorio je B2B dan. Ukazao je na nužnost ispravnog definiranja ekološke održivosti i njenog odnosa prema ekonomskoj održivosti. Bitan je sociološki i kulturološki aspekt poslovanja. U održivosti hrvatski turizam ide u dobrom smjeru, te da u tome ima šansu postati lider u regiji. Certifikati održivosti postaju privlačniji za sve više turista.

Sedlar ima dugogodišnje iskustvo u turizmu s današnjom karijerom u waste Managementu. Radeći na brojnim projektima u turizmu, ukazao je na razne mogućnosti subvencioniranja zelenih tehnologija, posebice za hotele. Na praktičnim primjerima iz vodećih hotelskih kompanija posjetiteljima je pokazao uštede na raznim frakcijama otpada koje se ostvaruju primjenom novih tehnologija, odnosno uređaja.

Ono što nas sve može veseliti jest činjenica da se tranzicija našeg turizam događa. Održivost nije samo riječ, već se ona događa i primjenjuje u našim hotelima. Kako je turizam globalno veliki zagađivač, održivost, te briga o okolišu, briga o zajednici, briga o samom doživljaju, te uz certificiranje kao garant održivog poslovanja, daju nam za pravo vjerovati kako će naš turizam u budućnosti biti još “zeleniji”, zaključio je svoje uvodno izlaganje Sedlar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)