U petak 24.03.2023. svečano je otvoren 10. jubilarni Međunarodni sajam turizma PLACE2GO.

Uz prisustvo mnogobrojnih uzvanika iz Hrvatske i regije, te predstavnika diplomatskog kora mnogobrojnih stranih ambasada u Republici Hrvatskoj, svečano je otvoren 10. po redu Međunarodni sajam turizma PLACE2GO. Naša zemlja partner Alžir otvorila je predivnim nastupom Alžirske glazbene udruge Dar El Gharnatia de Kolea. U sajam nas je svojim govorom uvela direktorica sajma Damjana Domanovac koja nije mogla sakriti zadovoljstvo i sreću pred svima okupljenima.

Croatia Airlines – generalni sponzor sajma

Skupu se nakon nje obratio i gospodin Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlines koja je ove godine bila generalni sponzor sajma. Istaknuo je kako povezivanje Zagreba s novim destinacijama povezuje i Zagreb sa ostatkom Hrvatske na sveopće zadovoljstvo.

Alžir – zemlja partner

Kao pravi domaćin, ambasador Alžira NJ.E. Mokhtar Amine Khelif počastio je sve okupljene govorom o otvorenosti i zainteresiranosti Alžira prema Hrvatskoj, kao i cijeloj Europi u vidu turizma. Alžir se zaista pokazao kao predivan domaćin i jedva čekamo uputiti se upravo prema sjeveru Afrike i otkriti ljepote Alžira. Njihov štand je zaista bio jedan od najljepših, puno truda je uloženo, no isplatilo se.  

Dugogodišnja podrška Grada i Turističke zajednice grada Zagreba

Govor je održala i pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje, izaslanica gradonačenika Ana Pavičić-Kaselj te Josip Pavić, državni tajnik Ministarstva turizma i sporta, Martina Ciglević, pomoćnica savjetnika Predsjednika Republike za ekonomiju.

Pokrovitelji ovogodišnjeg sajma su Predsjednik RH, Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica, Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba.

Velik broj visokih uzvanika

Ove godine otvorenju je prisustvovao velik broj svečanih uzvanika, od ambasadora do bivših predsjednika Lijepe naše. Ovim putem ćemo navesti sve koji su uveličali naše otvorenje: Ambasada Makedonije, Azerbejdžana, Srbije, Litve, Crna Gore, Egipta, Katra, Iraka, Australije, Čilea, Grčke, Kazahstana, Malezije, Indonezije, Mađarske, Češke, Austrije.  

Uzvanici koji su se našli na popisu su Damir Vujnovac, Ivo Josipović, Natko Vlahovićo, Mirku Boch, Stjepan Mesić, Khaled Yassin, Dario Hrebak ( ujedno i voditelj saborske grupe prijateljstva RH-Alžir).

Program je vodila Antonija Ćosić koja je svojom profesionalnošću upotpunila svečano otvorenje.

Rekordan broj poslovnih posjetitelja

Svi poslovni posjetitelji na sajam su mogli ući uz akreditiranje putem mobilne aplikacije GoodToGo preko koje im je omogućeno i dogovaranje sastanaka. Sajam je prvi dan posjetilo oko 1686 poslovnih posjetitelja što je zaista ozbiljna brojka za jubilarni 10. sajam.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)