Turkish Airlines, aviokompanija koja leti do više zemalja od bilo koje druge, sada uključuje Melbourne, u Australiji, u svoju mrežu letova.

Turkish Airlines avio-prijevoznik, koji je do sada dostigao 129 zemalja i 345 destinacija na 5 kontinenata, sprema se povezati svoje putnike s 6. kontinentom – Australijom.

Turkish Airlines, avio kompanija koja konstantno proširuje svoju jedinstvenu mrežu letova, dodaje Australiju kao jedan od najvažnijih temelja svoje strategije rasta. Riječ je o destinaciji od značajnog interesa koja dugo stoji na agendi kompanije.

Nacionalni avio-prijevoznik Turske, rasporediti će 3 leta tjedno za Melbourne. Svoju 346. destinaciju u 130 zemalja, a letovi počinju od 15. ožujka 2024. godine. Ova ruta će doprijeti turističkim i trgovinskim volumenima oba kraja, prevozeći tisuće posjetilaca na ruti Istanbul-Melbourne svake godine. S letovima preko Singapura, Turkish Airlines će također imati privilegiju biti jedina europska avio-kompanija koja trenutno obavlja letove do aerodroma u Melbourneu.

Realizacija ciljeva

Komentirajući finalizaciju datuma lansiranja, predsjednik Upravnog odbora i Izvršnog odbora Turkish Airlines, Prof. Dr. Ahmet Bolat, izjavio je: “Danas je za nas važan dan. Realizirali smo naš cilj da stignemo do kontinenta Australije, na kojem uspješno radimo već neko vrijeme, s potvrđenim datumom leta.

Imamo značajnu globalnu vrijednost koja nas razlikuje od konkurenata. Sve jer smo aviokompanija koja leti do više zemalja od bilo koje druge na svijetu. Održavanje ove vrijedne misije je veoma snažna motivacija koja nas potiče da radimo još više, posvećenije i s više entuzijazma. S ovom motivacijom uzbuđeni smo dodati Melbourne kao našu 346. destinaciju u našu mrežu letova. Australija, sa svojom prirodnom ljepotom i gostoljubivim ljudima, postaje 130. zemlja i 6. kontinent pod našim krilima.

Radujemo se susretu s Australcima uz nagrađivani kvalitetu usluge Turkish Airlines i jedinstvenu mrežu letova. U narednim godinama planiramo ojačati svoju prisutnost u ovoj prelijepoj zemlji povećanjem učestalosti naših letova i broja destinacija. Također, približavamo turski i australijski narod i jačamo veze između naših zemalja. Cilj nam je povećati bilateralni turizam, trgovinu i poslovne mogućnosti.”

Nova ruta povezuje Tursku s najvećom turskom zajednicom Australije

Podržana od strane Viktorijanske vlade i Melbourne aerodroma, nova ruta povezat će Tursku s najvećom turskom zajednicom Australije. Kao i jednim od najvećih trgovinskih centara Viktorije, najbrže rastuće države u zemlji.

Dodatno, novi letovi Turkish Airlinesa poveća će pristup Melbournea europskim, bliskoistočnim, balkanskim i afričkim tržištima preko Istanbula, doprinoseći turizmu, međunarodnom obrazovanju, poslovanju i trgovinskom potencijalu.

U narednih nekoliko godina, Turkish Airlines ima za cilj organizirati direktne letove za Melbourne i druge potencijalne gradove u zemlji. I to s nabavkom novih aviona sposobnih za neprekidne letove između Istanbula i Melbournea.

Počevši od 1. travnja 2024, Turkish Airlines će povećati broj letova između Zagreba i Istanbula s 14 na 18 letova tjedno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)