U osječku zračnu luku doputovali su prvi putnici na novoj međunarodnoj liniji Croatia Airlinesa između Münchena i Osijeka.

Prvim letom nacionalnog avioprijevoznika iz bavarske prijestolnice u Osijek (broj leta OU4431) doputovalo je 20 putnika. Njih su nakon slijetanja zrakoplova Dash 8-Q400 svečano dočekali predstavnici Zračne luke Osijek, Croatia Airlinesa, Osječko – baranjske županije, Grada Osijeka i Turističke zajednice Osječko – baranjske županije. Jednako svečano ispraćeno je i 25 putnika, koji su poletjeli prvim međunarodnim letom (OU4430) iz Osijeka u München.

U povodu uspostavljanja nove međunarodne linije Croatia Airlines nagradio je putnike na oba leta (OU4431 München – Osijek i OU4430 Osijek – München) posebnim vaucherom, koji se može iskoristiti prigodom kupnje zrakoplovne karte za sljedeće putovanje nacionalnim prijevoznikom.

Prva međunarodna linija iz Osijeka

Podsjetimo, riječ je o prvoj međunarodnoj liniji Croatia Airlinesa iz Osijeka, koja je uvedena udruženim nastojanjima Osječko – baranjske županije, Grada Osijeka, Turističke zajednice Osječko – baranjske županije, Zračne luke Osijek i Croatia Airlinesa. U rujnu ove godine ZL Osijek i Croatia Airlinesa su potpisali sporazum na temelju kojeg su putnicima do 14. siječnja 2022. na raspolaganju dva tjedna leta na ovoj liniji, ponedjeljkom i petkom.

Promotivne cijene

U povodu uvođenja izravnih letova između Osijeka i bavarske prijestolnice putnicima su dostupne povratne zrakoplovne karte po promotivnoj cijeni već od 129 eura. Sve promotivne cijene vrijede isključivo za kupnju karata preko internetskih stranica www.croatiaairlines.com. Cijena uključuje aerodromske pristojbe i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte (TSC). Za kupnju na drugim prodajnim mjestima tvrtke naplaćuje se TSC.

Vrijedi istaknuti kako je usluga toranjske i prilazne proceduralne kontrole zračnog prometa prigodom prvih letova Osijek – München i München – Osijek pružena iz obnovljene zgrade Hrvatske kontrole zračnog prometa u ZL Osijek.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)